Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 mei 2019

Ga je een oude iPhone inruilen? Dan heeft Apple slecht nieuws voor je

Apple’s hoogtijdagen zijn wat de verkoopcijfers van iPhones betreft wel voorbij. Ook in de kwartaalcijfers van de techgigant komt dat duidelijk naar voren. De focus verschuift steeds meer naar abonnementen op diensten, software dus. Daarover lees je hier meer.

Apple verlaagt inruilprijs iPhones

Het bedrijf probeert de verkoop van nieuwere iPhones steevast te stimuleren met het mogelijk maken van het inruilen van oude iPhones. Daarmee krijg je als consument korting op de nieuwste modellen. Dat is weer mooi meegenomen!

Een slimme strategie, maar vanaf vandaag iets minder aantrekkelijk voor consumenten. Apple heeft namelijk vanuit het niks de inruilwaarde van de meeste iPhones flink verlaagd. Ook de vanaf-prijs waarmee het bedrijf adverteert is nu hoger.

Voorbeeldje: op de website van de techgigant stond eerst “iPhone XR met inruil vanaf € 589”, maar dat is nu “vanaf € 609”. We hebben de oude en de nieuwe inruilprijzen hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je precies de verschillen kunt zien:

Inruilprijs iPhones

Dat zijn dus de maximale prijzen die Apple voor je oude iPhone geeft wanneer je een nieuw toestel aanschaft. Je krijgt de maximale inruilprijs wanneer je ingeruilde iPhone in goede staat is, met een heel scherm. De vergoeding gaat omlaag naarmate je toestel in slechtere staat verkeerd.

Reactie Apple?

Onze vrinden van OneMoreThing hebben Apple gevraagd waar deze plotselinge verandering vandaan komt. Als Apple reageert, dan zullen we dit artikel bijwerken. Ga er echter niet voor wakker liggen, want over het algemeen blijven antwoorden op dergelijke vragen uit.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Als je niet op zoek bent naar een nieuw toestel bij Apple zelf, maar gewoon zoveel mogelijk geld voor je oude iPhone wilt krijgen, dan kun je beter elders je heil zoeken. Op de particuliere markt of bij aanbieders van refurbished smartphones krijg je vaak een stuk meer.

😎Check dit ook: iPhone 11: alles wat we weten over Apple’s nieuwe vlaggenschip

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Ga je een oude iPhone inruilen? Dan heeft Apple slecht nieuws voor je
Sluiten