Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 16/10/2018

Slecht nieuws over Apple’s gloednieuwe iPad Pro

Apple stuurt, als alle geruchten waar blijken te zijn, eind deze week nog de uitnodigingen op voor een nieuw event. De ontwikkelaar lijkt deze maand nog te komen met een nieuwe presentatie waarin, naar alle waarschijnlijkheid, de gloednieuwe iPad Pro aangekondigd zal worden. Waar we al hele goede dingen rondom de tablet hebben gezien, zijn we over de laatste ontwikkeling minder tevreden. 

Nieuwe iPad Pro

We kunnen ons op gaan maken voor de nieuwe iPad Pro. Door twee hardware geruchten en een bevestigde software update weten we niet alleen dat hij komt, maar ook wat we kunnen verwachten. Echter is er nog niets officieel bevestigd en blijft het wachten op het woord van Apple. Maar als we deze geruchten mogen geloven kunnen we eind oktober nog een aankondiging krijgen. Iets wat Apple in de afgelopen acht jaar, al zes keer eerder deed in oktober.

Echter lijkt alles erop te wijzen dat de nieuwe iPad Pro voldoende nieuwe features met zich mee zal dragen. Zo verwachten we een Face ID feature die, net als bij de iPhone X, als ontgrendeling zal dienen. Hierdoor zullen, naar onze verwachting, de Touch ID en home button verdwijnen. Er zou in principe dus meer ruimte zijn voor het scherm, waardoor de bezels smaller kunnen worden. Daarbij zal de nieuwe iPad ook een dikte hebben van 5.9mm.

renders 12.9-inch iPad Pro 2018

Elementen als 4K support, HDR en een nieuwe Apple Pencil staan ook op de planning.

Slecht nieuws

Wie de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie ook maar een klein beetje gevolgd heeft, zal de bui al voelen hangen. Om een tablet van 5,9mm dik te produceren, zal er iets opgeofferd moeten worden. Iets waar producenten als Samsung al tijden tegen vechten, maar er nu ook aan moeten geloven. De gloednieuwe iPad Pro zal, net als alle huidige iPhones, niet voorzien zijn van een 3.5mm headphone jack. Dit maakt Twitter gebruiker CoinCoin bekend, die een aardige reputatie heeft op het gebied van Apple leaks.

Dit sluit perfect aan op het nieuws wat SlashLeaks onlangs naar buiten wist te brengen. Op dit moment heeft de iPad Pro een dikte van 6.1mm en nog wel een 3.5mm headphone jack. Het feit dat deze verdwijnt is niet gek. Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat de aansluiting ontbrak op de iPhone 7 en sindsdien zijn de AirPods een grote inkomstenbron voor Apple. Het jaar 2018 zou dus zomaar het jaar kunnen worden dat Apple, ook op de iPad, voorgoed afscheid neemt van de headphone jack.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws over Apple’s gloednieuwe iPad Pro
Sluiten