Slecht nieuws voor mensen met een OnePlus 7 of OnePlus 7T

Mensen met een OnePlus 7 of OnePlus 7T zitten waarschijnlijk met smart te wachten op een nieuwe update. Eerder dit jaar werd bekend dat Android 11 in december 2020 naar de toestellen zou komen. Maar helaas lijkt dat niet te gaan gebeuren…

Via Android Police komen we terecht op een Chinees forum waarop OnePlus laat weten dat de update, die gepland stond voor deze maand, niet gaat komen.

OnePlus 7 en 7T gebruikers moeten langer wachten

De OnePlus 7 en 7T worden nog even niet voorzien van het meest recente besturingssysteem van Google. Android 11 laat nog even op zich wachten en komt naar alle waarschijnlijkheid pas in het eerste kwartaal van 2021. De update stond voor deze maand gepland, maar OnePlus laat weten dat er wat problemen zijn op het gebied van software. Bepaalde gegevens kunnen niet bereikt worden en daardoor wordt de Android 11-update voor de vlaggenschepen uit 2019 geblokkeerd.

In het bericht op het forum laat het bedrijf weten dat er gekeken wordt naar een oplossing. Dat doet OnePlus niet alleen, maar samen met chipmaker Qualcomm. De problemen moeten binnen een paar dagen gefixt zijn, waardoor Android 11 voor de OnePlus 7 en 7T nog deze maand in betaversie kan worden uitgerold. Mocht alles in een keer goed verlopen, dan zou het dus kunnen zijn dat we in januari 2021 alsnog de update krijgen. Komen er wel problemen om de hoek kijken kan het dus ook zomaar februari of zelfs maart worden.

OnePlus 7T Pro werkgeheugen
De OnePlus 7T Pro (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Het is overigens wel opvallend dat de OnePlus 7 en 7T nu al misgrijpen. Eerder dit jaar behoorde de OnePlus 8 en 8 Pro, samen met de smartphones van Google zelf, tot de eerste toestellen met toegang tot het besturingssysteem. Tijdens die lancering werd de belofte gedaan dat ook de oudere vlaggenschepen snel voorzien zouden worden. Maar bij de eerste en beste vlaggenschipserie loopt het bedrijf dus al tegen problemen aan.

Hoe goed zijn de smartphones?

De OnePlus 7 en 7T zijn de voorlopers van de OnePlus 8 en 8 Pro. De smartphones verschenen in 2019 en vielen behoorlijk in de smaak. Voornamelijk de 7T staat symbool voor alles waar het bedrijf voor staat. Via deze link check je de review! 

Wil je liever weten wat de OnePlus 7 je te bieden heeft? Check dan dit artikel!

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor mensen met een OnePlus 7 of OnePlus 7T
Sluiten