Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 okt 2018

Dus toch: slecht nieuws voor de Samsung Galaxy S10

Afgelopen week hebben we aardig wat goede dingen rondom de Samsung Galaxy S10 voorbij zien komen. Zo zagen we de beschikbare kleurenopties in combinatie met processor details lekken en verscheen er een prachtig conceptdesign. Echter komt er nu nieuws naar buiten waar we minder enthousiast van worden. En jij waarschijnlijk ook. 

Slecht nieuws voor Galaxy S10

Wanneer de Samsung Galaxy S10 gaat verschijnen weten we nog niet, maar geruchten rondom het toestel zijn er voldoende. Zo komt er vandaag nieuws naar buiten via een Zuid-Koreaans bedrijf, dat onderdelen produceert, over de release van het toestel. Er is namelijk slecht nieuws voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Producenten als Apple, en zelfs OnePlus, hebben in de afgelopen jaren afstand genomen van de headphone jack. Iets waar Samsung tot nu toe nog aan vast heeft gehouden. En dat werd ze in dank afgenomen. Dat de producent er nu aan zit te denken om hem te verwijderen, is dus simpelweg slecht nieuws te noemen.

Samsung heeft in de afgelopen jaren vastgehouden aan de heapdhone jack. Een stukje hardware wat, volgens het bedrijf, essentieel is bij smartphones. Echter lijkt er het erop dat ze op een punt zijn gekomen waarbij de positieve aspecten het niet meer winnen van de negatieve aspecten. Volgens ETNews laat een official van de fabrikant weten dat Samsung de jack weg wil halen. Deze persoon laat ook weten dat, wanneer ze dat doen, er een USB-C dongle gaan gebruiken. Net als haar concurrenten dus.

Samsung Galaxy S10

Samsung neemt afstand

Mocht Samsung de verwijdering van de jack daadwerkelijk doorvoeren, dan is er niet meer aan te ontsnappen. Mensen die behoefte hebben aan een telefoon met headphone jack, zullen zich aan moeten gaan passen. Iets wat we, met de komst van de iPhone 7 (Plus), misschien niet hadden verwacht. Het was een bijzondere move van Apple, waar al snel de draad mee gestoken werd. Onder andere Google pakte het bedrijf op dat gebied hard aan. Hetzelfde bedrijf wat eerder deze week een Pixel 3 en Pixel 3XL aankondigde zonder headphone jack. Nog geen twee jaar later volgen overige producenten het voorbeeld en weten de meeste gebruikers niet beter.

Samsung zit er dus aan te denken om afstand te doen van de headphone jack, maar of dit ook echt bij de S10 al gaat gebeuren is nog maar de vraag. Omdat we niet weten wanneer de smartphone verschijnt, weten we ook niet in hoeverre dit nu nog door te voeren is. Onze verwachting? Voert Apple de actie daadwerkelijk door, dan zal dit misschien wel bij de S11 gaan gebeuren. Maar niets is zeker te zeggen. Wat we wel bijna zeker weten is dat de producent het eerst doorvoert in de S-serie en vervolgens pas met de Note gaan beginnen.

Samsung Galaxy S10

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dus toch: slecht nieuws voor de Samsung Galaxy S10
Sluiten