Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws voor Harry Potter-fans: stilte rondom Hogwarts Legacy

Volgende week begint de digitale versie van de E3 en krijgen we veel te zien van nieuwe games en titels die al zijn aangekondigd. En daarbij hebben we nu slecht nieuws voor de Harry Potter-fans die uitkijken naar Hogwarts Legacy.

Hogwarts Legacy is niet helemaal een Harry Potter-game, aangezien de titel zich een flinke tijd voor de geboorte van Potter afspeelt. Maar de game speelt zich wel af in hetzelfde universum, waardoor fans er naar uitkijken.

Hogwarts Legacy brengt slecht nieuws voor Harry Potter-fans

Het was in eerste instantie de bedoeling dat Hogwarts Legacy eind dit jaar zou gaan verschijnen. Maar eerder werd al bekend dat de game werd uitgesteld. De problemen rondom corona zorgde voor vertraging. Maar dan hoop je als Harry Potter-fan natuurlijk wel dat je er meer van te zien krijgt, zodat je de bevestiging krijgt dat er aan een goede game wordt gewerkt. De E3 had daar de beste timing voor geweest, maar Warner Bros. liet tegenover Techradar weten dat de game er niet getoond wordt.

Niet alleen Harry Potter-fans hebben slecht nieuws te verwerken. Naast dat Hogwarts Legacy geen opwachting maakt tijdens de E3, zullen ook Gotham Knights en Suicide Squad: Kill the Justice League niet tijdens de E3 worden getoond. Men focust zich alleen maar op de game Back 4 Blood, wat de spirituele opvolger is van de game Left 4 Dead. Die game moet deze zomer gaan verschijnen. Waarom de andere games niet getoond worden, is niet duidelijk, maar het zou kunnen dat het te maken heeft met de fusie tussen Warner Bros. en Discovery. Als gevolg daarvan is het natuurlijk maar de vraag wat de plannen gaan zijn voor de gamedivisie.

E3-verwachtingen

Het is dus jammer voor de Harry Potter-fans dat Hogwarts Legacy niet op de E3 gaat zijn. Sowieso is het echt maar de vraag wat voor aankondigingen er gaan komen. Veel partijen hebben te maken met de gevolgen van de coronacrisis, waardoor gameprojecten behoorlijk wat vertraging hebben opgenomen. Wat we wel weten over de E3, vind je in dit artikel.

E3 2021: dit kunnen we allemaal verwachten van de grootste gamebeurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!