Slick! Dit krijg je als een Ferrari-designer een ruimteschip ontwerpt

Ruimteschepen, raketten en de spaceshuttle zijn technische hoogstandjes, maar natuurlijk gaat het bij deze voertuigen voornamelijk om de functionaliteit. Alles wat de ruimte in gaat moet stevig zijn, bestand zijn tegen een vacuüm, G-krachten, straling, zéér lage (én hoge!) temperaturen: het is een behoorlijke waslijst!

Dat weerhoudt niemand er natuurlijk van om zelf fantasieruimteschepen te bedenken, hoe onrealistisch ook! Normaal gesproken is dat geen big deal, maar deze concepten willen we toch even showen. Ze zijn namelijk ontworpen door Flavio Manzoni: de design director van Ferrari! Officieel is het geen ‘Ferrari-ruimteschip’, maar het komt aardig in de buurt.

Manzoni haalde zijn inspiratie voor het ontwerp uit de Flash Gordon-boeken die hij vroeger las, films als Blade Runner en 2001: a Space Odyssey en natuurlijk klassieke én moderne Ferrari’s.

Het schip lijkt een beetje op een sierlijke dolfijn, maar heeft ook wat agressieve trekjes: vanuit sommige hoeken lijkt het voertuig op een scherpe pijlpunt. De boven- en onderkant worden gedemarceerd met een typisch Ferrari-rode streep.

Een schip als dit is op het moment nog niet eens sciencefiction, maar wat is het een strak concept!

Reageer op artikel:
Slick! Dit krijg je als een Ferrari-designer een ruimteschip ontwerpt
Sluiten