Slim concept: de Aspekt modulaire camera

Als je zomaar een dagje naar de Efteling gaat, hoef je geen dure, zware fotocamera mee te nemen, het gaat meer om het idee. Andersom wil je in de vrije natuur een zo goed mogelijke camera meebrengen om het natuurschoon in beeld te brengen. Maar wat als er een camera is die je per trip kunt aanpassen? Zoiets moeten de bedenkers van de modulaire Aspekt-camera gedacht hebben.

Modulair? Ja, ieder ‘steentje’ heeft z’n eigen functie. Één blokje bevat een 24-megapixel CMOS-sensor, een andere weer de accu en een OLED-scherm, een andere de aansluitingen waarmee je hem aan de pc hangt, enzovoorts. Je bepaalt wat je nodig hebt, klikt de Aspekt in elkaar en je bent meteen klaar. Ook erg handig is dat je er lenzen en andere onderdelen van verschillende fabrikanten op kan monteren (doorgaans passen er op een camera alleen accessoires van hetzelfde merk). De camerasensor kan trouwens draaien! Je hoeft de Aspekt dus niet te kantelen als je een staande foto maakt. Slim!

De camera werd bedacht door een team studenten aan de Duitse Hogeschool voor toegepaste Wetenschap in Swabisch Gmünd. Vooralsnog is het een ontwerpconcept, maar wel eentje waar we de voorbeelden meteen van zien.

 

Reageer op artikel:
Slim concept: de Aspekt modulaire camera
Sluiten