Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Gadgets 3 januari 2015

Slim horlogeband van Montblanc zorgt ervoor dat analoge horloges slim worden

Gaan de smartwatches dit jaar dan écht de harten van de consument veroveren? Er komen steeds meer varianten bij en ook de Apple Watch staat op het programma. En ook luxe horlogemerken gaan zich met de markt bemoeien. Horlogemerk Montblanc heeft namelijk een slim horlogeband, de E-strap, ontwikkeld waarmee analoge horloges ook slim kunnen worden. Veel mensen verkiezen namelijk nog steeds hun vertrouwde analoge klok boven die van een digitale smartwatch.

 
Aan de onderkant van de lederen E-strap zit een apparaat met een 0,9-inch OLED-scherm met een resolutie van 128 x 36 pixels verwerkt. Via Bluetooth maak je verbinding met een Android- of iOS-apparaat en werkt-ie hetzelfde als de gemiddelde activity tracker. Je kunt dus ook je gelopen stappen checken. Maar op het scherm kun je ook notificaties van je phone raadplegen. Denk aan ontvangen berichten, e-mails, inkomende gesprekken en je social media-notificaties.

 
De slimme polsband is echter niet alleen een doorgeefluik van notificaties, je kunt er ook onderdelen van je smartphone mee bedienen zoals de muziek en de camera. De batterij moet zo’n vijf dagen meegaan en moet-ie via microUSB worden opgeladen. De E-strap zal ergens dit jaar uitkomen en gaat als losse polsband, dus zonder horloge, 250 euro kosten.

Reageer op artikel:
Slim horlogeband van Montblanc zorgt ervoor dat analoge horloges slim worden
Sluiten