Ilona Braam
Ilona Braam Home 4 jul 2017

Dit nachtlampje vertelt je op een kleurrijke manier of je nieuwe notificaties hebt

Soms is het fijn om even je smartphone weg te leggen en weer te genieten van de echte wereld. Toch blijft dan echter de drang bestaan om telkens te kijken of er geen nieuwe notificaties zijn. Met de Aumi Mini hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Het slimme nachtlampje voorziet je niet alleen ‘s avonds van een geruststellend lichtje, hij kan je ook vertellen wanneer er iets nieuws gebeurt op je telefoon. 

Mini heeft meer in zijn mars dan grotere Aumi

De kleine Aumi Mini komt van dezelfde makers als de Aumi Bluetooth nachtlamp. Deze grotere broer verscheen in 2015 als Kickstarter project en werd dit jaar verscheept naar de trouwe steuners van het project. Hoewel het woord mini doet vermoeden dat het gaat om een uitgeklede versie van het origineel, heeft het kleintje verrassend genoeg meer in zijn mars.

Aumi Mini

Aumi Mini geeft licht in verschillende kleuren en sterktes

Het nachtlampje heeft een USB uitgang en kun je dus aan je computer aansluiten of via een adapter aan een stopcontact. En waar je nachtlampje van vroeger simpelweg aan of uit was, doet de Aumi Mini heel wat meer met het licht. Zo is er een breed scala aan verschillende kleuren die weergegeven kunnen worden en kun je hiervan de helderheid ook instellen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een kleurverloop of druk knipperend licht.

Donker blauw licht wanneer het gaat regenen en lichtblauw voor een nieuwe tweet

Waar het interessant wordt is dat je deze lichteffecten kunt koppelen aan notificaties. De Aumi Mini ondersteunt namelijk wifi en IFTTT. IFTTT, wat staat voor if this then that, koppelt verschillende webapplicaties met elkaar en zorgt ervoor dat wanneer er een trigger voorkomt (if this) er een notificatie gegeven wordt (then that). Praktisch gezien kan het lampje aangeven of er ontwikkelingen zijn op onder andere Facebook en Twitter of in je mailbox. Ook kan het bijvoorbeeld blauw licht geven wanneer je weer app doorgeeft dat het gaat regenen of knipperen wanneer je op moet schieten voor je afspraak uit de kalender app.

Aumi Mini

App voor complete lichtcontrole

Zoals alle apparaten is er natuurlijk ook een app verbonden aan de Aumi Mini. Hiermee kun je de kleuren en helderheid instellen. Ook is het mogelijk om verschillende timers toe te voegen in de app, welke elk een verschillende kleur hebben. De app is gelukkig beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Aumi Mini

Je kunt je voorstellen dat je met constant binnenkomende notificaties misschien niet de meest geweldige nachtrust krijgt. Om toch nog van je nacht te genieten kun je gebruik maken van een ander slim slaapkamer voorwerp: de Sunrise Smart Pillow. Dit slimme kussen is uitgerust met allerlei functies om je zo goed mogelijk te laten slapen en weer wakker worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit nachtlampje vertelt je op een kleurrijke manier of je nieuwe notificaties hebt
Sluiten