Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 24 mei 2017

Slimme apparaten Ikea werken samen met Google Assistant, Siri en Alexa

Sinds enige tijd heeft ook Ikea een lijn met slimme apparaten, de Smart Home lijn. In tegenstelling tot slimme apparaten van andere bedrijven zijn die van Ikea echter niet voorzien van een virtuele assistent. Daar gaat binnenkort verandering in komen. Ikea gaat namelijk samenwerken met Amazon, Google en Apple. Met deze samenwerking zullen de intelligente Ikea apparaten via voice control bestuurbaar zijn door middel val Alexa, Google Assistant en de Homekit van Apple.

Ook Smart Lighting lijn krijgt virtuele assistenten

Naast de Smart Home lijn zal ook de Smart Lighting serie de virtuele assistent upgrade krijgen. In de toekomst zullen dus ook de Ikea lampen bestuurd kunnen worden door de drie populaire spraakherkenningssystemen. Hiermee gaat Ikea een andere kant op dan in eerste instantie werd gedacht. Het leek er namelijk verdacht veel op dat de lampenserie een apart ecosysteem zou gaan worden.

Ikea Smart Lighting

Betaalbare slimme apparaten

Door de koppeling van de Ikea producten met de populaire smart home systemen ontstaat er meer animo om de Ikea apparaten te kopen. Daarbij zijn Ikea collecties ook vaak goedkoper dan andere merken. Ikea zou met deze strategie willen duidelijk maken dat een smart home ook voor een schappelijke prijs en zonder ingewikkelde taferelen voor elkaar gekregen kan worden. Met deze samenwerking blijft Ikea doen waar ze goed in zijn, terwijl ze vertrouwen op de technische know how van al bewezen systemen.

In het najaar zou het zover moeten zijn en kunnen we commando’s geven aan de slimme Ikea collecties. Voor wie nog niet klaar is voor de overstap naar een smart home heeft Ikea natuurlijk nog steeds de normale collecties. Met deze Ikea hacks vind je een nieuw doel voor verschillende Ikea items en creëer je de meest georganiseerde badkamer ooit.

Reageer op artikel:
Slimme apparaten Ikea werken samen met Google Assistant, Siri en Alexa
Sluiten