Daniel Koster
Daniel Koster 19 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Slimme armband geeft mensen met een gat in de hand letterlijk de volle lading

Iedereen kent wel iemand met een gat in de hand. Zo iemand die binnen drie dagen zijn gehele loon erdoorheen jaagt. Zo iemand die niet rustig een biertje kan drinken in de kroeg, maar meteen alle gegadigden op een rondje moet trakteren. Iemand die niet simpelweg één broek koopt, maar de halve winkel mee naar huis neemt. De redding is nu nabij! Intelligent Environments heeft een armband ontwikkeld die aan je bankrekening is gekoppeld. Wil je iets kopen, maar wordt je saldo hierdoor te laag? Dan krijg je de volle lading!

Armband is dé oplossing tegen een gat in de hand

Ben of ken jij zo iemand die er niks aan kan doen dat ‘ie geld over de balk heen smijt? Dat is soms grappig, vooral als jij niet diegene bent, maar vaak ook wel een beetje zielig. Nu kun je jezelf of een ander hiervoor behoeden. Het enige dat je nodig hebt is een armband. Deze is op het Pavlok systeem gebaseerd. Dat systeem bracht je eerder al een wekker waar je gegarandeerd van wakker schrikt. Door deze software echter in een armband die je aan je bankrekening koppelt te verwerken kun je ‘m op deze manier inzetten. Wat je doet is simpel. Je stelt van tevoren een minimaal bedrag in dat op je bankrekening moet staan. Wanneer jij een dergelijk bedrag uitgeeft dat je bankrekening op een lager saldo komt te staan ben je de klos. Een schok van 255 volt wordt afgegeven. Zo leer je dat big spenden wel af!

Enkel nog je bank nodig

De band werkt (gelukkig) enkel met toestemming van je bank. Je moet dus wel eerst even regelen dat jouw bank hier aan meewerkt. En natuurlijk moet je de band zelf aanschaffen. Die kost 160 euro. Als je trouwens denkt dat het enige dat de band doet je schokken geven is, dan heb je het mis. De slimme software kan bijvoorbeeld ook met je slimme thermostaat communiceren. Geef je meer geld uit dan je eigenlijk wilt, dan zet-ie de verwarming lager. Dat bespaart je namelijk ook geld. Hahaha, briljant!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimme armband geeft mensen met een gat in de hand letterlijk de volle lading
Sluiten