Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 13 apr 2018

Deze slimme camera herkent meerdere gezichten tegelijkertijd

In series zoals CSI lijkt de politie altijd te beschikken over allerlei geavanceerde computersystemen, die de echte politie toch nog echt niet heeft. Hoewel er al camera’s bestaan met gezichtsherkenning, zijn ze (hoogstwaarschijnlijk) niet even slim en krachtig als wat we op tv zien. Deep learning zorgt er echter voor dat AI’s veel meer data kunnen verwerken met minder processorkracht en dat is precies wat Horizon Robotics heeft toegevoegd aan zijn nieuwe slimme camera HR-IPC2143.

Met 99,7 procent nauwkeurigheid gezichten identificeren

De slimme camera zou gezichten kunnen identificeren met een nauwkeurigheid van 99,7 procent. Dat is behoorlijk wat en een stuk betrouwbaarder dan de line-ups waar ooggetuigen verdachten uit moeten pikken.

Door middel van kunstmatige intelligentie en deep learning zou de camera gezichten eruit kunnen halen, van deze gezichten de kenmerken registreren en deze kenmerken vergelijken met gezichten van verdachten in een cloud.

gezichtsherkenning

Meerdere gezichten tegelijkertijd verwerken

Dankzij een bibliotheek met 50.000 kenmerken, kan de HR-IPC143 high-performance gezichtsherkenning leveren en meteen video’s verwerken met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een snelheid van 30 frames per seconde. Het apparaat zou meerdere gezichten tegelijkertijd kunnen tracken en herkennen en tot 200 objecten tegelijkertijd kunnen identificeren in een enkel frame.

Slimme camera is totaalpakket

Dr. Kai Yu, CEO en oprichter van Horizon Robotics, geeft aan dat andere bedrijven slechts een deel van deze features leveren, maar dat zij alles integreren om een totaalpakket te leveren in plaats van een standalone camera.

Het feit dat de camera meerdere gezichten en objecten tegelijkertijd kan verwerken, zou een grote doorbraak zijn op het gebied van AI beveiliging. Ook is dat toch ook wel nodig om bijvoorbeeld uit een menigte efficiënt gezichten te kunnen analyseren.

Horizon Robotics slimme camera HR-IPC2143

High-performance, low-energy, goedkoop

Het doel van Horizon Robotics is om kunstmatige intelligentie in te zetten om high-performance producten te leveren, die weinig energie gebruiken en daarbij ook nog weinig kosten. Dat lijken we allemaal terug te vinden in de nieuwe slimme camera, hoewel het nog maar de vraag is hoeveel de camera gaat kosten. Het zal ook weer niet zo goedkoop zijn.

Hoewel er voor de iPhone X al toestellen waren met gezichtsherkenning, is het sinds de komst van het toestel dat dit naar een hoger niveau is getild. Uiteindelijk zullen ook Android toestellen dezelfde soort geavanceerde 3D scans van je gezicht kunnen maken en in een dystopische film zouden deze scans uiteraard stiekem gebruikt worden in combinatie met AI camera’s, zoals die van Horizon Robotics.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Deze slimme camera herkent meerdere gezichten tegelijkertijd
Sluiten