Waarom een slimme deurbel niet in je smart home mag ontbreken!

De afgelopen jaren zijn de technologische ontwikkelingen waar we dagelijks mee te maken hebben in een noodvaart ontwikkeld. Of het nu gaat om de manier waarop we televisies gebruiken, afhankelijk zijn geworden van telefoons of de manier waarop we onze huizen inrichten. Onze levens beginnen steeds makkelijker te worden en onze spullen steeds slimmer. En wie dat met alle liefde omarmt, moet aan de slag met een slimme deurbel. Waarom? We leggen het je uit! 

Slimme deurbel in je smart home? Je kan bijna niet zonder!

Anno 2019 zien huizen er compleet anders uit dan tien jaar geleden. En dat heeft niet zozeer te maken met het feit dat we het minder warm krijgen van bloemetjes-gordijnen, maar met het feit dat het dak boven ons hoofd steeds slimmer wordt. Of het nu gaat om slimme thermostaten, assistenten als Google Assistent of lampen van Philips Hue: we kunnen veel meer doen in huis zonder daar enige vorm van moeite in te steken. Maar wie zijn huis echt slim wil maken moet aan de haal met een slimme deurbel. Waarom? Omdat het simpelweg fantastisch is en helemaal past bij het tijdperk waarin we leven.

Voor wie het nog niet wist: een slimme deurbel is in principe hetzelfde als een normale deurbel, maar dan met een aantal bijkomende voordelen. Ze beschikken over functies als live video, dienen als beveiliging voor je huis en bieden de mogelijkheid om te communiceren met de persoon die voor de deur staat terwijl je zelf bijvoorbeeld niet thuis bent. Kortom: net als alle smart home producten heeft het in essentie dezelfde functie als het product dat vervangen wordt, maar dan met een hoop handige bijkomstigheden.

Nest

Waarom heb je het nodig?

Maar de grote vraag is vaak: waarom heb ik het nodig? En het antwoord op die vraag is vrij simpel: je hebt het niet nodig. Je leven wordt niet significant anders van een deurbel die een hoop problemen voor je wegneemt, maar zorgt ervoor dat het wel een aanzienlijk stuk gemakkelijker wordt. Staat de postbode te vroeg voor de deur met je pakketje? Door middel van de communicatie-mogelijkheden en live video is het mogelijk om te melden dat je er met een paar minuten bent. Iets wat er voor zorgt dat mogelijke inbrekers ook afgeschrikt worden. Zit je op je werk en staat er een verdacht iemand voor de deur? Laat dan maar even weten dat je meekijkt.

Kortom: waar we vroeger door een kijkgaatje moesten gluren om te zien wie er voor de deur stond of waar we ons huis niet zo makkelijk in de gaten konden houden op vakantie, daar kunnen we anno 2019 een stuk relaxter leven. Het leven in huis is makkelijker, en veiliger, met een slimme deurbel in je interieur. Maar dan komt de vraag: wat is het verschil tussen de verschillende merken en welke moet je hebben? We zetten het voor je op een rij!

#1 Ring Pro: veiligheid op netvoeding

Als het op smart home producten aankomt heeft Ring een duidelijke missie: de buurt en de wereld een veiligere plek maken. En die missie begint bij ons in huis. De producent maakt verschillende slimme deurbellen, maar richt zich ook op veiligheid door middel van de Spotlight Cam en de Foodlight Cam. Kortom: alle gemakken van een slimme deurbel in combinatie met een flink portie veiligheid.

En dat is exact wat de Ring Pro je weet te bieden, alleen dan in een wat strakker en compacter jasje. Dat laatste wordt mogelijk gemaakt door de batterij die verwijderd is uit de Ring Pro waardoor het apparaat dus alleen op netvoeding werkt. Iets dat niet alleen voordelig is voor het uiterlijk van de deurbel, maar ook voor de werking. Waar een lege batterij nog wel eens een probleem kon zijn, werkt deze variant 24 uur per dag en 7 dagen per week zonder enige moeite. Tel daar de gemakkelijke installatie, een aparte gong en alle andere voordelen van Ring bij op en je weet dat je een topper in huis hebt.

50Five slimme deurbellen smart home

Het nadeel van dit specifieke model? Het beschikt niet over intern opslaggeheugen. Beelden die geschoten worden moeten dus naar Ring Cloud geüpload worden en dat kost je maandelijks wat geld. Al is een bedrag van drie euro per maand een lachertje wanneer je bedenkt dat je huis een aanzienlijk stuk veiliger is.

#2 Nest Hello

Naast Ring heb je ook nog een andere grote naam in de smart home markt: Nest. De missie van dit bedrijf is niet alleen gericht op veiligheid, maar ook op een comfortabele woonomgeving. Hun innovatieve, strakke en gebruiksvriendelijke producten weten menig huishouden te voorzien van uiterst goede smart home producten.

Iets wat je ook goed terug zit in de welbekende Hello deurbel. Of het nu gaat om haarscherpe beelden of interessante features als gezichtsherkenning en vooraf opgenomen berichten: alles is te vinden in deze uiterst complete slimme deurbel. Beelden worden constant opgenomen en zijn door middel van de app makkelijk terug te kijken. Daarbij ontvang je meldingen wanneer er iets gebeurd voor de deur, is het mogelijk om te communiceren met de persoon voor de deur (ook al ben je niet thuis) en is je huis nog veiliger door het Nest Aware abonnement. Iets wat overigens zowel een voordeel is (meer functies) als een nadeel (meer betalen).

50Five slimme deurbellen smart home

Daarnaast is de Nest Hello vrij lastig te installeren, wat voor redelijk wat frustratie kan zorgen.

#3 EZVIZ DB1

Net als bovenstaande merken richt ook Ezviz zich op beveiliging voor iedere situatie en locatie. Het grootste doel van het bedrijf is om de kwaliteit hoog te houden, terwijl de prijs uiterst voordelig is.

En dat zie je ook zeker terug in de EZVIZ DB1. Door de video deurbel is je thuisomgeving een stuk efficiënter ingericht en is het ook nog eens een aanzienlijk stuk veiliger. Het maakt niet uit of dag of nacht is: deze deurbel zal je bijstaan bij het detecteren van mensen en helpt je met elke vorm van communicatie. Iets wat in de nacht vooral mogelijk wordt door de nachtvisie die tot wel 5 meter rijkt en overdag nageleefd wordt door een camera van wel 3 megapixel.

EZVIZ DB1 slimme deurbel

Kortom: voor een voordelige prijs krijg je een aanzienlijk goede (slimme) deurbel in de vorm van de EZVIZ DB1. Echter is de deurbel wel wat lastig te installeren, maar daar kan 50five je uitstekend in ondersteunen. Waarom? Dat lees je hieronder!

Waarom bij 50five?

De grote vraag die jij je nu stelt is: waarom zou ik mijn smart home samenstellen bij 50five? Een terechte vraag die we met al het gemak kunnen beantwoorden. De webshop is namelijk de enige plek, zover wij weten, die volledig bestaat uit smart home producten. Het bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met smart homes te maken heeft en levert de diensten dan ook met experts in huis. Het installeren van je smart home kan namelijk een vrij lastige klus zijn, zeker wanneer je producten als de Nest Hello aanschaft. De deurbel is lastig te installeren, maar daarbij kunnen de mensen van 50five je makkelijk helpen. Kom je er dus niet uit, dan kunnen zij ervoor zorgen dat je alsnog aan de slag kan met je nieuwe aankoop!

50Five slimme deurbellen smart home

Wil je meer weten of de webshop bekijken? Dan kan dat via deze link!

In samenwerking met 50Five

Reageer op artikel:
Waarom een slimme deurbel niet in je smart home mag ontbreken!
Sluiten