Slimme elektrische scooter Gogoro hoef je nooit aan de lader te hangen

Alhoewel fietsen een gezond vervoermiddel is om je door de stad te manoeuvreren, kiezen mensen nog steeds voor een scooter. Gelukkig zien we steeds meer e-scooters die net ietwat beter voor het milieu zijn. Een nadeel van elektrische voertuigen is echter dat ze voor een lange tijd aan de lader moeten. En dat kost tijd. Daarom hebben een aantal ex-HTC-executives de elektrische scooter Gogoro ontwikkeld die je niet hoeft op te laden. Maar de batterij moet uiteraard wel steeds worden vervangen dus willen ze een netwerk van stations creëren waar je alleen de kleine batterij volledig kunt vervangen. Hierdoor kun je direct weer verder rijden.

De batterijen wegen negen kilo en zitten onder het zadel verstopt. Binnen enkele seconden is de batterij te vervangen en werkt de scooter samen met een app. Is de batterij bijvoorbeeld bijna op dat zal de app je naar het dichtstbijzijnde station sturen. Maar ook het energieverbruik kun je in de app terugvinden en kun je via de app checken waar je de Gogoro hebt geparkeerd. De scooter haalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur en rijd je zo’n honderd kilometer met een volle batterij.

 
Dit jaar worden de eerste steden al van een netwerk aan stations voorzien en dat aantal moet snel uitbreiden zodat ook andere voertuigen met dezelfde techniek van het netwerk gebruik kunnen maken. Een prijs voor de scooter is nog onbekend. De batterijen zijn overigens op dezelfde techniek als de batterijen van de Tesla’s gebaseerd. Benieuwd naar de Gogoro? In onderstaande video zie je een demonstratie op de CES 2015 of check hier de website.

Reageer op artikel:
Slimme elektrische scooter Gogoro hoef je nooit aan de lader te hangen
Sluiten