Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 19 jun 2018

Vijf slimme gadgets voor je huur-appartement

Als je een appartement huurt, heb je wat minder vrijheid dan wanneer het van allemaal van jezelf is. Afhankelijk van je huurcontract mag je bijvoorbeeld soms geen gaten in de muur maken om dingen op te hangen en geen permanente veranderingen aanbrengen. Sommige slimme apparaten kun je dan helaas niet gebruiken, zoals bijvoorbeeld een slimme deurbel die in de muur geboord moet worden of aangesloten moet worden aan het bestaande systeem. Gelukkig zijn er behoorlijk wat dingen die je wel kunt doen om je appartement slim te maken, zonder dat je huisbaas gaat klagen.

Slimme speaker

Als je een slim appartement wilt, staat een slimme speaker daar natuurlijk centraal in. Ga bijvoorbeeld voor een redelijk goedkope Echo Dot of als je meer van Google Assistant houdt, voor een Google Home speaker.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Binnenkort zullen ook de slimme speakers van Xiaomi een optie zijn wanneer het Chinese bedrijf de Europese markt betreedt en ook in het Engels beschikbaar is. Uiteraard zijn er ook andere slimme speakers op de markt, zoals de HomePod en Sonos One. Die zijn wel wat duurder, maar geven je wel weer een betere kwaliteit geluid.

Echo Dot slimme Bluetooth speaker

Interactieve spiegel

Het eerste dat de meeste mensen ‘s ochtends doen is naar de wc gaan of naar de badkamer om tanden te poetsen het gezicht te verfrissen met wat spetters water. De badkamer is dan ook een ideale plek om wat slimmigheid te incorporeren in de vorm van de Evervue Smart Touch Mirror.

Deze brengt je ‘s ochtends meteen op de hoogte van wat er in de wereld is gebeurd, van Facebook nieuws en je agenda tot het weer, de tijd en de waarde van aandelen. Je kunt er zelfs series op kijken terwijl je in bad zit en je hebt zelfs een versie met een 4k Ultra HD resolutie. De slimme spiegel is helaas wel wat aan de dure kant en heeft een vanafprijs van 800 dollar. Het is aan de andere kant toch wel heel strak.

Slimme spiegel mirrorview

Slimme verlichting

Het eerste dat de meeste mensen kopen als ze een slimme speaker hebben, is slimme verlichting. Deze komt in allerlei vormen en maten en natuurlijk ook prijscategorieën. Ook hier hoeft je appartement geen drastische veranderingen voor te ondergaan, want je kunt gewoon slimme lampjes draaien in je bestaande lampen. De bekendste slimme lampen zijn die van Philips Hue, maar ook Ikea heeft ze en op AliExpress vind je ook van alles. Om je een idee te geven van wat je ervoor kwijt bent, kun je in dit artikel meer lezen over slimme verlichting.

Philips Hue appartement

Al je apparaten slim

Je kunt natuurlijk allerlei nieuwe slimme apparaten kopen, maar je hebt waarschijn zelf al verschillende apparaten. Met een slim stopcontact kun je die in een handomdraai ook slim maken en kun je ze voortaan via je virtuele assistent gewoon aan en uit schakelen.

In principe bedien je natuurlijk het slimme stopcontact, maar die geef je gewoon een naam die overeenkomt met het apparaat waarover je wilt heersen. Het is een goedkope manier om toch slimme apparaten in huis te hebben en mocht je meer willen weten over slimme stopcontacten, kun je daar in dit artikel alles over lezen.

Veilig appartement

Als je je appartement vol hebt gestopt met allerlei slimme apparaten is het misschien verstandig om daar nog als laatste een slim beveiligingssysteem aan toe te voegen om je spullen veilig te houden. De Nest Cam Indoor is hiervoor een betrouwbare optie en is met een prijskaartje van 199 euro nog redelijk betaalbaar voor wat hij allemaal kan.

Zo kun je via de app live zien wat er in je huis gebeurt en kun je ook ‘s avonds nog in de gaten houden wat er zich afspeelt. Met de 130 graden kijkhoek zie je wat meer dan bij veel andere camera’s en hij ondersteunt ook nog IFFT,  waardoor je hem kunt koppelen aan andere slimme apparaten. Wat vooral handig aan de camera is, is dat het een plug & play systeem is dat je in een handomdraai installeert en ook weer zo meeneemt naar je volgende woning.

Nest Cam indoor

Mocht je een klein appartement hebben maar toch te lui zijn om vaat met de hand af te wassen, dan is deze minivaatwasser ideaal en als het goed is past hij perfect in de meest kleine ruimtes.

Reageer op artikel:
Vijf slimme gadgets voor je huur-appartement
Sluiten