Rutger Houweling
Rutger Houweling 4 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Slimme helm voor wintersporters zorgt voor een onvergetelijke en veilige wintersport

Slim bedacht! Terwijl Oakley al een tijdje een high-tech skibril in het assortiment heeft kun je met een helm natuurlijk ook alle kanten op. En aangezien anno twintigvijftien iedereen op de piste een helm draagt is er een grote markt voor. Als het goed werkt natuurlijk!

Niet alleen veilig, maar ook high-tech de berg af

Wat kun je nou gemakkelijk in een helm verwerken? Juist, een 4K-camera! Maar dan natuurlijk wel met een stabilisator zodat het beeld niet schokkerig, maar smooth overkomt. Dit zijn beelden die met de Forcite Alpine zijn gemaakt:

De Forcite Alpine houdt ook je snelheid bij die naar de speciale Forcite-app op je smartphone wordt gestuurd. Vervolgens kun je gefilmde beelden en informatie over je snelheid direct delen vanaf de piste. Of in de skilift op weg naar boven. Maar niet alleen je snelheid wordt bijgehouden, je volledige route die je hebt afgelegd wordt bijgehouden en kun je delen met de rest van de wereld. Zorg er dus wel voor dat je écht vette afdalingen maakt. Anders maak je natuurlijk geen indruk. Als je tijdens het boarden of skiën van jumps houdt wordt ook je airtime bijgehouden.

Communiceren via de helmen en draadloos muziek luisteren

De ontwikkelaars van de Forcite Alpine snappen hoe ze de verkoop een boost moeten geven. Als je vrienden ook over de helm beschikken dan kun je via de helmen met elkaar communiceren. Tot een afstand van tweehonderd meter. En kun je via Bluetooth draadloos naar je favoriete muziek luisteren. Begin het al donker te worden en is de verlichting niet optimaal? De helm beschikt ook over een ingebouwde lamp.

Veiligheid boven alles

De helm kan uiteraard vol vernuftigheden zitten, het draait uiteindelijk om de veiligheid van de drager. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat de helm van sterke materialen is gemaakt en dat-ie comfortabel rondom het hoofd zit. Daarnaast is de helm zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te vervangen zijn en worden de technische snufjes door een 2.4 Ghz microprocessor aangestuurd. Oh ja, er wordt op de Kickstarterpagina ook nog benadrukt dat de batterij niet kan exploderen. Wel handig om te weten als-ie rondom je hoofd zit. Interesse? Voor zeshonderdvijftig euro is de Forcite Alpine hier te koop.

Geen slimme helm, maar een slimme skibril

In de winter van 2015 zijn wij met de high-tech skibril Oakley Airwave 1.5 op pad geweest. Is zo’n slimme skibril de moeite waard? Onze review lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Slimme helm voor wintersporters zorgt voor een onvergetelijke en veilige wintersport
Sluiten