Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 22 mrt 2018

Vijf slimme kledingstukken die je als man nodig hebt

Slimme kleding is niet iets nieuws en er bestaan al een tijdje allerlei kledingstukking die net iets meer kunnen dan je standaard t-shirt. Helaas gaat het vaak alleen maar om gimmicks en zijn het geen dingen die handig zijn voor in het dagelijkse leven. Toch bestaan er ook nuttige uitvoeringen van de bovengemiddeld intelligente kleding. Zo zou iedere man deze vijf slimme kledingstukken in de kast paraat moeten hebben.

Levi’s jasje als besturing

Jacquard by Google verandert kledingstukken in apparaten om van alles mee te besturen. De technologie kan geweven worden in de stof om die meteen een stuk slimmer te maken. We zien de Google technologie terug in de Levi’s Commuter Trucker jacket. Dit jeans jasje ziet er op zich niet al te bijzonder uit, maar als je het aan hebt kun je wrijven over het uiteinde van je mouw en van alles gebeurt. Zo kun je je muziek, navigatie en telefoontjes besturen met simpele gebaren. Je kunt hierbij zelf bepalen welke gebaren wat doen.

Slimme verwarmende jas

Een andere slimme jas is die van Ministry of Supply. Door zijn makers wordt hij omschreven als de eerste intelligente verwarmende jas en hij zou multifunctioneel, mooi en “alles-proof” zijn. De slimme jas is uitgerust met koolstofvezel warmte elementen, die reageren op je kerntemperatuur en zelf leren wat jij een lekkere temperatuur vindt. Als de jas het toch mis heeft kun je gelukkig Alexa vragen om het wat warmer of koeler te maken. Jawel, de jas komt zelfs met Amazon’s assistent.

Ministry of Supply slimme jas

Slimme boxer

Wie weet dat de slimme boxer SKIIN je hele virtuele assistent op een dag kan vervangen. Je hoeft namelijk geen opdrachten meer te geven, wat de boxer houdt alles nauwlettend in de gaten en kun je verbinden aan je smarthome apparaten. In de stof zitten namelijk verschillende sensoren verstopt, die je hartslag, temperatuur, postuur, stemming en hydratatie niveau in de gaten houden. Als de boxer merkt dat je het koud hebt zou het de temperatuur in de kamer kunnen verhogen. Wanneer hij merkt dat je in slaap valt zou hij de lampen uit kunnen doen, of juist een oppeppend muziekje spelen uit je Spotify afspeellijst. Overigens is er ook een slim slipje en een sport bh beschikbaar voor je vriendin.

SKIIN slimme boxer

Sokken met sensoren

Sensoria’s Running System is ideaal als je van hardlopen houdt. Het systeem bestaat uit slimme sokken en een bandje voor om je enkels, die alles voor je bijhouden. Je hoeft je nooit meer af te vragen hoe hard je gaat, hoeveel calorie├źn je al hebt verbrand en hoe ver je al bent gekomen. De sokken doen echter nog meer. Je kunt namelijk ook in de gaten houden of je je voeten wel telkens goed op de grond zet of dat je toch iets moet aanpassen. Uiteraard is er een bijbehorende app en als je nog een coach zoekt, kun je de app gebruiken om live audio feedback te krijgen.

Sensoria slimme kleding sokken

Slimme kleding en schoenen

Strikt gezien zijn deze sneakers geen slimme kleding, maar slimme accessoires horen er toch ook bij? Veel vrouwen kennen het probleem en tegenwoordig kunnen mannen er ook best een handje van: te veel schoenen kopen. Maar je moet nu eenmaal verschillende schoenen hebben voor verschillende gelegenheden. Met de sneakers van Vixole, kun je echter al je andere sneakers wel weggooien. Je kunt namelijk telkens voor een ander design gaan, dankzij de LED panelen op de schoenen. Je kunt zelfs animaties laten zien. Via je smartphone ben jij heer en meester over je schoenen en bepaal je van dag tot dat wat ze moeten zijn.

Vixole slimme sneakers

Steeds meer techbedrijven lijken ook bezig te gaan met kleding. Na Google bedacht ook Nintendo dat iedereen toch ook kleding nodig heeft. De Nintendo collectie is dan misschien niet zo slim, maar je kunt wel rondlopen met een subtiele en soms minder subtiele knipoog naar Super Mario.

Reageer op artikel:
Vijf slimme kledingstukken die je als man nodig hebt
Sluiten