Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 januari 2018

Deze slimme luchtreiniger pakt automatisch de vervuilde lucht in je kamer aan

Ondanks allerlei maatregelen en initiatieven lijkt de wereld steeds vervuilder te worden. Helaas kun je in je eentje niet de hele wereld in één keer aanpakken, maar je kunt er wel voor zorgen dat jouw omgeving in ieder geval schoon en gezond is. Met de slimme luchtreiniger van Airmega doe je al een stap in de juiste richting en zorg je voor schone lucht in je huis.

Weg met 99,97 procent van de allergenen, stofdeeltjes en schimmels

Het apparaat is een behoorlijke unit, maar dat is niet erg omdat het dan ook een behoorlijk oppervlakte aan kan pakken. Met de Airmega AP-2015(G) 400S kun je de lucht in een ruimte van bijna 145 vierkante meter laten reinigen. De luchtreiniger is uitgerust met een Max2 Filter Set, welke 99,97 procent van de allergenen, fijne stofdeeltjes en schimmels uit de lucht zou moeten halen. Ook zit er actieve koolstof verwerkt in het apparaat, wat korte metten maakt met 99 procent van de geurtjes en chemicaliën in de lucht.

Airmega slimme luchtreiniger

Slimme modus pakt de lucht automatisch aan

Via een ring met LED lampjes geeft de luchtreiniger aan of de lucht in je kamer schoon is, of dat er vervuiling is. Gelukkig hoef je zelf  niks te doen, mocht de lucht inderdaad vervuild zijn. Daarvoor is het namelijk een slimme luchtreiniger en met de Smart modus pas het apparaat automatisch de snelheid van het filtratiesysteem aan, afhankelijk van de luchtkwaliteit. Als de lucht vervolgens langer dan tien minuten schoon blijft, wordt een Eco modus ingeschakeld. De fan wordt dan uitgeschakeld, om energie te besparen. Wanneer je gaat slapen en het licht uitdoet, wordt de snelheid van de fan automatisch verlaagd, zodat het apparaat wat minder geluid produceert.

Airmega luchtreiniger

Luchtreiniger via app en Alexa besturen

Uiteraard komt de Airmega luchtreiniger met een bijbehorende app. Hiermee kun je ook de kwaliteit van de lucht in de gaten houden en de status van de filters bekijken. Daarnaast kun je met de app een timer instellen en updates ontvangen over de luchtkwaliteit in je huis. Ook kun je de luchtreiniger via spraakopdrachten besturen, want hij werkt ook samen met Alexa.

Airmega luchtreiniger

Bestellen via Amazon

Je kunt het apparaat bestellen bij de Amerikaanse Amazon site voor omgerekend 623 euro. Het is wel een behoorlijk bedrag, maar de luchtkwaliteit in de ruimte waar je veel tijd doorbrengt is erg belangrijk. Wonder boven wonder wordt de luchtreiniger ook naar Nederland verstuurd. Overigens zijn er ook wat kleinere modellen en andere kleuren beschikbaar, welke met variërende prijskaartjes komen.

Airmega luchtreiniger

Een andere luchtreiniger die je kamer onder hand neemt is de Pure Cool Link van stofzuigermerk Dyson.  Het apparaat ziet er futuristisch uit en zou 99,95 van alle slechte dingen uit de lucht filteren.

Amazon

Reageer op artikel:
Deze slimme luchtreiniger pakt automatisch de vervuilde lucht in je kamer aan
Sluiten