Ilona Braam
Ilona Braam Home 4 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Disney’s slimme muur houdt jou en je apparaten in de gaten

Inmiddels hebben al behoorlijk wat mensen hun huis uitgerust met een slimme speaker. De ontwikkelingen blijven echter verder gaan en we zien nu dat slimme displays in opkomst zijn. Maar onderzoekers aan de Carnegie Mellon University en Disney Research zoeken alweer naar het volgende ding en hebben een slimme muur ontwikkeld.

Van muur tot touchpad

Een muur is natuurlijk niet even mobiel als een speaker of display, maar als je muren al slim zijn zou je helemaal geen slimme speaker meer nodig hebben. De slimme muur gaat onder de naam Wall++ en zou zo’n 17 euro per meter kosten. De onderzoekers kwamen erachter dat ze geleidende verf en een aangepast sensorbord konden gebruiken om elektroen te creëren. Met deze elektroden is het ze gelukt om een normale muur om te toveren tot een touchpad.

slimme muur Wall++

Eén grote elektromagnetische sensor

De muur zou hiermee ook meteen een elektromagnetische sensor worden en op deze manier apparaten te kunnen tracken. Zo zou het bijvoorbeeld de activiteiten in de kamer bij kunnen houden. Daarnaast zou de slimme muur ook jouzelf kunnen tracken als je een speciaal elektrisch apparaatje om zou doen, welke een elektronische handtekening uitzendt.

slimme muur Wall++

Slimme muur verbruikt nog teveel energie

Het klinkt als het begin van iets dat ontzettend handig zou kunnen zijn, maar natuurlijk ook het begin van de vele dystopische films die we kennen. We zullen zien waar het schip strandt. Voorlopig zijn de wetenschappers nog bezig met het optimaliseren van de slimme muur. Zo wordt het energieverbruik nog aangepakt.

Eerder aan de slag met geleidende verf

Het is niet de eerste keer dat de Carnegie Mellon researchers aan de slag zijn gegaan met het omtoveren van oppervlak naar een touchpad. vorig jaar kwamen ze al met Electrick. Hierbij kon je geleidende verf op gladde oppervlakken spuiten om ze uit te rusten met bedieningsmogelijkheden.

Een andere manier om je muur wat interactiever te maken is door middel via dit behang voor kinderen. Door de personages op het behang met de bijbehorende app te scannen, “Vertelt” de muur je allerlei verhaaltjes voor het slapen gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney’s slimme muur houdt jou en je apparaten in de gaten
Sluiten