Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 1 juni 2017

Nest Cam IQ met gezichtsherkenning volgt iedereen in huis

Nest heeft onlangs de slimste Nest camera tot nu toe op de markt gezet: de Nest Cam IQ. Deze camera kan is uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie en weet dus precies wie er in huis aanwezig is. Cam IQ is ook een beetje en stalkertje en kan mensen ook voor je volgen.

Full HD beelden zonder ruis

Het cameraatje is uitgerust met drie krachtige microfoons en een speaker. Deze werken samen om een zo zuiver mogelijk geluid op te nemen en ruis te onderdrukken. Ook met de beeldopnames zit het goed. Met de camera kunnen scherpe full HD beelden opgenomen worden.

Nest Cam IQ

Ook is het apparaat uitgerust met een HDR sensor. Hierdoor krijgen de beelden een hoog dynamisch bereik, waardoor zowel hele donkere als lichte delen goed weergegeven worden. Dit maakt het mogelijk om naar hartelust in te zoomen op de beelden. Wanneer het donker wordt in huis gaan automatisch twee infrarode led lampen aan en kan de Cam IQ gewoon verder gaan met alles in de gaten houden.

Cam IQ met gezichtsherkenningstechnologie van Google

Wat de software betreft is de camera uitgerust met Google’s gezichtherkenningstechnologie. Dit geeft de kleine camera een behoorlijk voordeel ten opzichte van andere camera’s. Met gemak weet hij een mens te detecteren tussen alle andere objecten en bewegende elementen. Zodra een mens is herkend door de camera, zoomt hij hierop in. Vervolgens wordt de desbetreffende persoon door de camera gevolgd.

Nest Cam IQ

Op afstand volgen met abonnement

Het is mogelijk om de Cam IQ te gebruiken in combinatie met een Nest Aware abonnement. Met het abonnement wordt een notificatie verzonden naar je smartphone, zodra er iemand in huis wordt gedetecteerd. In de melding wordt ook aangegeven over wie het precies staat.

Redelijke prijs

Voor een camera gebaseerd op behoorlijk goed werkende technologie, valt de prijs van de Cam IQ behoorlijk mee. Voor 349 euro kan hij alvast besteld worden via de officiële Nest website. De eerste camera’s worden vervolgens rond eind juli verzonden.

Nadat je met de Nest Cam IQ je huis veilig hebt gesteld, moet deze veiligheid natuurlijk worden doorgetrokken naar daarbuiten. Met de Volvo XC60 SUV ben je redelijk zeker van je zaak. Volgens sommigen is het de veiligste auto op de weg.

Reageer op artikel:
Nest Cam IQ met gezichtsherkenning volgt iedereen in huis
Sluiten