Ilona Braam
Ilona Braam Culture 18 dec 2018

Slimme papegaai gebruikt Alexa om snacks te kopen op Amazon

Papegaaien zijn leuke diertjes om in huis te hebben en allerlei zinnetjes te leren. Soms wil je echter ook weer niet dat ze alles leren, zoals bijvoorbeeld het activeren van je Echo Dot om met Alexa te babbelen. Maar dat is precies waar een grijze roodstaartpapegaai zijn zinnen wel op had gezet. Het beestje had blijkbaar de munchies en probeerde Alexa over te halen om snacks te bestellen op Amazon.

Badass papegaai

De papegaai, genaamd Rocco, lijkt een echte badass te zijn en kwam al eerder in de problemen met zijn baasjes. Het dier woonde namelijk eerst bij de Engelse National Animal Welfare Trust (NAWT), maar werd eruit gegooid omdat hij toch wel veel scheldwoorden gebruikte. Hierop ging hij mee naar huis met Marion Wischnewski, die bij NAWT werkzaam is. Eenmaal thuis aangekomen bleek al snel dat Rocco nog wat meer trucjes in petto had. Het beestje had namelijk al gauw de naam Alexa geleerd en activeerde de slimme assistent te pas en te onpas (of misschien alleen te onpas) om bijvoorbeeld een muziekje op te zetten.

papegaai

Snacks bestellen via Alexa

Wischnewski vertelt in een interview dat de papegaai zelfs ook dingen op Amazon had geprobeerd te bestellen. Ze vond namelijk allerlei items in haar Amazon winkelmandje, waarvan ze zeker wist dat ze die er niet in had gestopt. Grappig genoeg zaten daar redelijk wat snacks tussen, waaronder aardbeien en ijsjes. Gelukkig was de vrouw slim genoeg om haar Echo Dot zo in te stellen dat er niet zomaar door iedereen van alles gekocht kon worden. Dat de roodstaartpapegaai was slimmer is dan je zou verwachten, blijkt ook uit een onderzoek van The Royal Society uit 2012. Het onderzoek laat zien dat de betreffende papegaaisoort op sommige gebieden dezelfde cognitieve skills heeft als een driejarig kind. En ook kinderen zijn altijd wel in voor ijsjes en andere lekkere hapjes.

Google Assistant zou waarschijnlijk niet naar de papegaai geluisterd hebben, aangezien je die leert om alleen naar je eigen stem te luisteren. Maar als dat niet zo was zou de assistent waarschijnlijk ook perfect hebben verstaan wat het beestje wilde. Google Assistant verstaat buitenlandse accenten namelijk beter dan Siri en Alexa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Slimme papegaai gebruikt Alexa om snacks te kopen op Amazon
Sluiten