Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 3 jan 2014

‘Slimme’ pillen? Het is binnenkort waarschijnlijk mogelijk met eetbare inkt van inktvissen

Slimme telefoons, slimme huishoudens, slimme auto’s (en dan hebben we het niet over die kleine autootjes) alles wordt tegenwoordig smart gemaakt. Ook pillen! Onderzoekers aan het Carnegie Mellon universiteit hebben namelijk biologisch afbreekbare batterijen gecreĆ«erd van inktvissen-inkt. Dit betekent dat alle materialen afbreken in niet giftige stoffen.

Maar de grote vraag is natuurlijk wat we hier nu Ć©cht aan hebben. Deze afbreekbare batterijen kunnen voor medicatie worden gebruikt. Door het creĆ«ren van ‘slimme’ pillen met sensoren en schakelingen kunnen artsen bepaalde medicijnen vrijlaten in specifieke lichaamsdelen. Dit zou anders niet mogelijk zijn zonder de maag te beschadigen. Zo kunnen mensen die bepaalde medicijntherapieĆ«n volgen de medicijnen inslikken in plaats van het inbrengen via de andere route.

Eetbare elektronica kan ook door atleten worden gebruikt om prestatiegegevens te controleren. Eetbare elektronica, wordt dit de toekomst? Laat ons via onderstaande comments weten hoe jij erover denkt.

Reageer op artikel:
‘Slimme’ pillen? Het is binnenkort waarschijnlijk mogelijk met eetbare inkt van inktvissen
Sluiten