Ilona Braam
Ilona Braam Home 1 sep 2017

Kopieert Sony Apple’s HomePod met deze slimme speaker?

Slimme speakers zijn op het moment hot en steeds meer bedrijven komen met een eigen versie. Sommige bedrijven gaan echter niet het hele riedeltje af en nemen een kortere weg. Sony lijkt zich in deze groep te bevinden. Het bedrijf heeft namelijk tijdens IFA 2017 een slimme speaker aangekondigd: de LF-S50G. De Sony speaker lijkt alleen erg op Apple’s HomePod, maar maakt in plaats van Siri gebruik van Google’s Assistant.

Google Assistant neemt slimme speakers over

Eerder dit jaar maakte Google de software development kit (SDK) van zijn virtuele assistent beschikbaar voor speaker fabrikanten, zodat Google Assistant op meer speakers geïmplementeerd zou kunnen worden. Verschillende fabrikanten, waaronder Sony, hebben hier gretig gebruik van gemaakt en komen met een Google Assistant speaker. Naast Sony zal ook Anker’s Zolo Mojo speaker en de GA10 speaker van Panasonic uitgerust zijn met Google Assistant.

Slimme Sony speaker

Sony speaker lijkt als twee druppels water op de HomePod

Sony’s slimme speaker heeft een cilindrische vorm, net als de HomePod. Waar bij de HomePod het zwarte materiaal echter doorloopt tot aan de onderkant, wordt deze bij de Sony speaker onderbroken door een metalen afwerking. Net als de HomePod is de speaker beschikbaar in een zwarte en witte uitvoering. Door het maaswerk aan de buitenkant wordt met lampjes bepaalde informatie zoals het volume weergegeven.

HomePod
Apple HomePod (Afbeelding: Apple)

LF-S50G differentieert zich door hoge geluidskwaliteit

Sony vergelijkt de speaker zelf met Google Home en geeft aan dat de LF-S50G zich differentieert op de markt door een hoge geluidskwaliteit te bieden. Het apparaat is uitgerust met speakers met een volledig bereik, een subwoofer en een tweetraps diffuser, die in alle richtingen het geluid verspreidt. Verder kun je je muziek afspelen via een wifi, NFC of Bluetooth verbinding. De speaker kan tegen een spatje water, maar het is beter het lot niet te tarten.

slimme Sony speaker

Bediening via handgebaren

Waar de speaker qua uiterlijk veel op de HomePod lijkt, heeft het wel een feature die we bij Apple’s speaker niet vinden. Je kunt namelijk ook via handgebaren interacteren met het apparaat. Op zich best handig als je aan het genieten bent van keiharde muziek en hier niet overheen wil schreeuwen.

Slimme Sony speaker

Beschikbaar in oktober

Verwacht wordt dat Sony’s LF-S50G speaker ergens in oktober te koop zal zijn. Hij zal zo’n 167 euro gaan kosten, wat wel een stuk goedkoper is dan de HomePod van 293 euro.

Grappig is dat Apple’s HomePod zelf ook veel lijkt op een andere speaker. Apple lijkt wat design cues van deze Franse speaker te hebben overgenomen, inclusief het design van de promotiefoto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kopieert Sony Apple’s HomePod met deze slimme speaker?
Sluiten