Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Home 11 december 2017

Slimme speaker Amazon Echo met assistent Alexa naar Nederland

Amazon wil ook in de Nederlandse huishoudens terecht komen en brengt de slimme speakers naar Nederland. Internationale edities van de Amazon Echo, Echo Dot en Echo Plus worden naar Nederland verstuurd.

Amazon Echo met Alexa naar Nederland

Amazon begint zich steeds meer in Nederland te nestellen. Onlangs werd al bekend gemaakt dat Amazon Prime in Nederland beschikbaar is waarmee je binnen een dag een pakket in huis hebt. De videostreamingservice Prime Video en ook de muziekstreamingdienst Amazon Music Unlimited zijn sinds kort in Nederland beschikbaar. Aan dit assortiment aan diensten worden de slimme speakers toegevoegd. De populaire Amazon Echo (99,99 euro), Echo Dot (59,99 euro) en Echo Plus (149,99 euro) kunnen via de Duitse website worden besteld.

Amazon Echo met Alexa

Slimme speakers spreken nog geen Nederlands

De slimme speakers van Amazon spreken echter nog geen Nederlands. Je zult in het Engels aan Alexa moeten vragen waarmee zij je kan helpen. Ook moet je Alexa via een omweg in Nederland instellen. Hoe dat exact in z’n werk gaat leggen wij je hier uit.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

De goedkoopste variant, de Echo Dot kun je bijvoorbeeld inzetten om je Sonos speakers slim te maken. De Echo Plus is interessant als je meer smart home-producten in je huis hebt (of gaat aanschaffen). Die kun je namelijk aan de Echo Plus koppelen en aansturen via spraak.

amazon echo

Amazon laat zien dat het markten wil betreden zonder dat de taal wordt ondersteund. In Nederland zijn er genoeg mensen die een slimme speaker willen en ‘m prima via het Engels kunnen aansturen. Google gaat bijvoorbeeld pas de spraak-aangestuurde-producten zoals Google Home naar Nederland brengen als Google Assistent in het Nederlands beschikbaar is. Wanneer volgend jaar de HomePod van Apple op de markt komt is nog helemaal onduidelijk. Amazon neemt een voorsprong op de andere giganten en is marktleider in de Verenigde Staten.

Of toch de Sonos One?

Toch raden wij je aan om de Echo te laten liggen en voor de Sonos One te kiezen. Voor 229 euro heb je goed geluid, een Sonos-systeem en de slimme assistent Alexa tot je beschikking. Sinds kort wordt Spotify ook ondersteund en kun je dus met behulp van je stem de nieuwe afspeellijst Wrapped op een Sonos speaker afspelen. Score!

Reageer op artikel:
Slimme speaker Amazon Echo met assistent Alexa naar Nederland
Sluiten