Ontbytes: slimme speaker zorgt voor arrestatie, gigantisch accupark voor Elon Musk en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler.

Politie door slimme speaker gebeld. Aanleiding: huiselijk geweld

Dit is best briljant. Wij zijn bang voor te slimme apparaten, omdat wij ons kwetsbaar ten opzichte van hackers opstellen. Toch kan een slimme speaker goed van pas komen. Zo ook bij een huishouden in de Amerikaanse Staat New Mexico.

Een man vroeg aan zijn vriendin “Did you call the sheriffs?” terwijl hij haar met de dood bedroog. De slimme speaker dacht dat hij met dit commando 911 moest bellen waardoor de politie aan de andere kant van de lijn meeluisterde. Ze waren vervolgens snel ter plaatse en kon de man worden gearresteerd. Het is nog niet duidelijk om welke slimme speaker het gaat.

Het kan ook minder goed gaan met een slimme speaker. Onlangs activeerde een tv-reclame (per ongeluk) duizenden Google Home-speakers.

Google Home

Elon Musk bouwt gigantisch accupark in Australië

Elon Musk heeft weer een mooi project voor zijn kiezen gekregen. Binnen honderd dagen bouwt hij een li-ionaccu-opslagcentrale die 129 megawattuur kan opslaan. Mocht je volgend jaar in de buurt van Jamestown in Zuid-Australië zijn dan kun je ‘m bewonderen.

In de centrale wordt uiteraard wel duurzame energie opgeslagen, gewonnen via windmolens. Uiteindelijk moet de li-ionaccu-opslagcentrale zo’n 30.000 huishoudens van duurzame energie tijdens piekuren voorzien. Daar kunnen wij in Europa nog wat van leren ;-).

Openbare Wifi veilig? Dat is hoe de meeste Nederlanders erover denken

Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Symantec blijkt dat zestig procent van de internetgebruikers zich veilig voelt bij het gebruik van openbare Wifi. Van de 15.000 ondervraagden, kwamen er 1000 uit Nederland.

Het probleem is vaak dat gebruikers het verschil niet tussen een beveiligde en onbeveiligde Wifi-verbinding weten. Datzelfde geldt over het bestaan van een virtual private network (VPN). Zo’n 35 procents van de ondervraagden heeft hier nog nooit van gehoord. Wij raden je dan ook aan je om deze risico’s van internetten via een openbare verbinding te checken.

Snackbyte: trailer Valerian and the City of a Thousand Planets

De nieuwe film Valerian and the City of a Thousand Planets van regisseur Luc Bensson (ook bekend van The Fifth element en Lucy) gaat 26 juli in première in Nederland. Het belooft, zonder overdrijven, een spectaculair visueel meesterwerk te worden. Reserveer dus maar vast een bioscoopstoeltje en sla alvast popcorn in want het zien van deze trailer smaakt naar meer!

Reageer op artikel:
Ontbytes: slimme speaker zorgt voor arrestatie, gigantisch accupark voor Elon Musk en meer
Sluiten