Ilona Braam
Ilona Braam Home 1 jun 2017

WANT to Have: vijf slimme speakers die het jou heel makkelijk gaan maken

Slimme speakers heb je nodig om via spraakopdrachten je smart home te kunnen besturen. Het lijkt erop dat elk groot techbedrijf nu een slimme speaker op de markt brengt of deze aan het ontwikkelen is. Dit zijn op het moment de vijf slimme speakers die het meest spraakmakend zijn.

Amazon Echo

Amazon’s Echo smart speaker is één van de beste opties als je op zoek bent naar een centraal punt om al je slimme apparaten aan te sturen. De speaker komt met de virtuele assistent Alexa en heeft een cilindrische vorm. Door Alexa opdrachten te geven kun je muziek afspelen via verschillende bronnen, zoals Spotify en Amazon Music. De muziek vult de kamer helemaal dankzij de 360º speaker. Zelfs tijdens het afspelen van muziek kan Alexa je nog horen vanaf de andere kant van de kamer. De virtuele assistent kan ook bellen en berichten sturen naar vrienden die ook een Echo hebben of de Alexa App hebben geïnstalleerd.

Amazon Echo speaker

Google Home

Google Home is het antwoord van Google op Echo. Met Home communiceer je via Google Assistant. Deze lijkt iets intelligenter te zijn dan Alexa. De Assistent kan namelijk een conversatie bijhouden. Ook is hij in staat om antwoord te geven op meer algemene vragen, dankzij de ondersteuning van Google Search. Home kan ook individuele gebruikers onthouden, waardoor iedereen zijn eigen Home-ervaring kan creëren. Verder voert Google Home natuurlijk ook de normale taken van een slimme speaker uit: het beheren van je slimme apparaten en met spraakopdrachten genieten van je muziek.

Google Home

LG Hub Robot

De LG Hub robot werd dit jaar aangekondigd tijdens de Consumer Electronics Show. Het apparaat is gebaseerd op Amazon’s Alexa assistent en ziet eruit als Eve uit Wall-E. Waar het hoofd van het robotje zit heeft LG een display toegevoegd. Verder kan de speaker ook een beetje bewegen en is het voorzien van gezichtsherkenningssoftware om je bijvoorbeeld met een persoonlijke groet te verwelkomen. De Hub Robot is op het moment nog niet in de winkel, dus er is nog niet zoveel bekend over de werking van het apparaat. Verwacht wordt uiteraard dat je hier ook weer de standaard smart home-taken mee kunt uitvoeren.

LG Hub Robot

Siri Smart speaker

Het ziet ernaar uit dat ook Apple binnenkort een slimme speaker op de markt zal zetten: de Siri Smart Speaker. Uiteraard zal Siri zich nestelen in de speaker en je helpen met taken in je smart home. De speaker zou volgens de berichten tijdens de ontwikkelaarsconferentie volgende week onthuld moeten worden. Persbureau Bloomberg heeft laten weten dat de Siri speaker later in het jaar in de winkel zou moeten liggen. De bedoeling is dat de speaker via Apple Homekit slimme apparaten in het huis bedient. Apple zou er inderdaad goed aan doen een speaker op de markt te zetten. Veel Apple diensten worden namelijk op het moment niet ondersteund door bijvoorbeeld de speakers van Amazon en Google.

Siri Smart speaker

Essential Home

De Essential Home speaker is de laatste op de lijst van slimme speakers komt bij de Android oprichter Andy Rubin vandaan. In tegenstelling tot de andere speakers richt deze zich in het bijzonder op privacy. Waar andere speakers veel doen met een cloud, zal Essential Home zoveel mogelijk direct communiceren met de slimme apparaten in huis. Ook de software van de assistent zelf draait op het apparaatje. De bedoeling van de speaker is niet om alleen een-op-een apparaten te besturen, maar om verschillende apparaten te integreren. Op deze manier wordt het hele huis een computer. Zo gaan je lampen bijvoorbeeld knipperen wanneer je timer afloopt en het tijd is om aan tafel te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: vijf slimme speakers die het jou heel makkelijk gaan maken
Sluiten