Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 10 mei 2018

WANT to Have: slimme tandenborstels voor een schoner gebit

Niet kleding, maar een gebit maakt de man. Goed poetsen, dus. Om hierbij te helpen worden er steeds slimmere tandenborstels ontworpen. Dit zijn de vijf slimme tandenborstels die uitblinken in het verzorgen van je tanden.

Kolibree Ara: de eerste tandenborstel met kunstmatige intelligentie

De Kolibree Ara werd dit jaar gepresenteerd tijdens de Consumer Electronic Show (CES). Vol trots wordt gepromoot dat het de eerste tandenborstel is met kunstmatige intelligentie en dat een nieuw tijdperk in tandverzorging is aangebroken.  Ara verzamelt tijdens het poetsen informatie over het poetsgedrag van de gebruiker en stuurt deze data vervolgens door naar de bijbehorende app.

Zo wordt bijvoorbeeld bijgehouden hoe vaak er wordt gepoetst, welke gebieden worden schoongemaakt en hoe lang het poetsen duurt. Aan de hand van deze informatie kan de app feedback geven over hoe het bijvoorbeeld nog beter zou kunnen. Voor kinderen is in de app ook een speciaal spelletje, dat gespeeld kan worden tijdens het poetsen. De game begeleidt de tandenborstel naar gebieden die bijvoorbeeld verwaarloosd worden.

Kolibree Ara

Oral-B Genius 9000:

Ook de Oral-B Genius 9000 komt met een app om je tijdens het poetsen feedback op maat te geven over je poetsgedrag. De Genius 9000 is onder andere uitgerust met een timer, zodat je zeker weet dat je lang genoeg hebt gepoetst. De tandenborstel is ontworpen door Braun en zou tot 100 procent meer tandplak verwijderen dan een normale tandenborstel. De drievoudige poetsdruksensor zorgt ervoor dat je je tandvlees niet beschadigt door te hard te drukken. Ook wordt bijgehouden of je wel alle gebieden onder handen hebt genomen met de geavanceerde positiedetectietechnologie.

Oral B Genius 9000 één van de slimme tandenborstels

Oral-B Pro 6500 Crossaction

De Oral-B Pro 6500 kwam als één van de eerste tandenborstels met Bluetooth connectiviteit om via een app real time bij te houden hoe goed je je tanden poetst. Om bepaalde specifieke problemen aan te pakken heeft de tandenborstel zogenaamde gepersonaliseerde tandverzorgingsreizen.  Ook deze Oral-B beschermt je tegen het beschadigen van je tandvlees of tegen te veel poetsen met een waarschuwingslampje. Verder kun je zes standen instellen tijdens het poetsen: dagelijks schoonmaken, tandvleesverzorging, gevoelige tanden, wit maken, grondig schoonmaken en tong schoonmaken.

Oral-B Pro 6500

Oral-B Pro 2000

Voor wie niet per se een app wil hebben voor zijn tandenborstel zijn er natuurlijk ook nog slimme opties. Net zoals de andere besproken tandenborstels biedt de Oral-B Pro 2000 een superieure reiniging ten opzichte van manuele tandenborstels. Het ontwerp van de CrossAction tandenborstel is gebaseerd op professionele reiniging instrumenten. Omdat de borstelharen in een hoek van 16 graden zijn geplaatst, kunnen alle tanden goed bereikt worden. Deze tandenborstel heeft twee functies om te voorkomen dat je te hard poetst: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging. Met de superieure 3D reinigingsactie wordt geroteerd, gepulseerd en geoscilleerd om meer tandplak los te maken.

Oral B Pro 2000

Sonicare EasyClean HX6511/50

De Sonicare EasyClean HX6511/50 komt met een unieke dynamische schoonmaakactie, waardoor de borstelhaartjes voorzichtig maar effectief tussen de tanden kunnen schoonmaken. Ook zorgt dit systeem ervoor dat vloeistoffen tussen de tanden worden geleid. De tandenborstel is voorzien van een timer. Hierdoor weet je wanneer de twee minuten poetstijd om zijn en poets je niet te lang of te kort. Doordat de borstelkop iets gebogen is, maakt dit het makkelijker om de kiezen achterin ook goed schoon te krijgen. Om te wennen aan de elektrische Sonicare ervaring wordt de kracht van de tandenborstel gedurende de eerste veertien keer poetsen steeds iets opgevoerd. Je tanden worden zelfs witter van de EasyClean doordat vlekken worden verminderd of helemaal verwijderd.

Sonicare EasyClean HX6511/50

 

Naast slimme tandenborstels ook milieuvriendelijke tandenborstels

Naast slimme tandenborstels zijn bedrijven constant bezig met het ontwikkelen van allerlei nieuwe soorten tandenborstels. Deze tandenborstel is bijvoorbeeld goed voor het milieu, doordat het biologisch afbreekbaar is.

 

Reageer op artikel:
WANT to Have: slimme tandenborstels voor een schoner gebit
Sluiten