Slimme truc: zo koel je in no time een blikje fris of bier!

Er bijna niets boven een lekker koud glaasje fris of bier op een ongenadig warme dag. Als je echter vergeten bent om een drankje koud te zetten, dan zit je al gauw lauwe cola te slurpen. Niet acceptabel!

Youtube-kanaal DaveHax heeft dé tip om een drankje in twee minuten af te koelen. Het enige dat je er voor nodig hebt is ijs en keukenzout:

Zo werkt het: ijs smelt omdat de temperatuur ervan lager is dan de omgeving. Als je zout toevoegt aan het ijs, smelt het terwijl het zout oplost in het water. Deze reactie onttrekt nóg sneller warmte aan het ijs, waardoor het kouder wordt en je blikje sneller afkoelt.

Natuurlijk smelt het ijs op deze manier wel een stuk sneller, dus als je blikjes langer koel wilt houden kun je het beste gewoon ijs gebruiken!

Reageer op artikel:
Slimme truc: zo koel je in no time een blikje fris of bier!
Sluiten