Ilona Braam
Ilona Braam Home 27 jun 2017

Met deze duurzame en slimme urn blijft een overleden dierbare dicht bij je

Wanneer iemand is overleden is het vaak lastig om los te laten of om te beseffen dat ze in ieder geval niet meer op aarde zijn. De makers van de Bios Urn hebben een manier bedacht om toch nog een stukje van iemand bij je te kunnen houden en het overlijden te gebruiken om nieuw leven te creëren. “De Bios Urn is niet zomaar een urn, maar een katalyst voor leven.”

Bios Urn gebruikt de as na een crematie om boom of plant te laten groeien

Alles aan de Bios Urn staat in het teken van respect voor de natuur en het leven. De urn zelf is gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal en wordt geproduceerd zonder daarbij lijm of toegevoegde chemicaliën worden gebruikt. Met de urn wordt de as na een crematie van een dierbare gebruikt om nieuw leven te creëren in de vorm van een boom of plant.

Bios Urn

Speciale aarde mix en disc zorgen voor incorporatie as

De as wordt in het onderste gedeelte van de urn geplaatst. Elke hoeveelheid is hiervoor goed. Het is dus mogelijk om slechts een deel te gebruiken voor de Bios Urn en een ander deel bijvoorbeeld onder familieleden te verdelen. Boven het gedeelte met de as komt een speciale mix van aarde waarin een expansie disc zit en het zaadje van de boom of plant. De aarde mix zorgt ervoor dat water zijn weg er goed doorheen kan vinden. De disc zorgt er vervolgens voor dat de as goed worden gemixt met de aarde. De bedoeling is dat je de urn buitenshuis in de grond plant en hem ziet transformeren tot nieuw leven.

Bios Urn

Bios Incube verzorgt het plantje binnenshuis

Met de Bios Incube is het ook mogelijk om de urn binnenshuis om te vormen tot een plant. De Incube is een soort slimme plantenbak, waarin je de Bios Urn kunt plaatsen. De plantenbak zorgt zelf voor de groei van de plant en geeft hem automatisch water. Hiervoor worden verschillende sensoren gebruikt. Met een vol reservoir aan water kan de Incube het plantje tot drie weken verzorgen. Om de drie weken moet hij ook 30 minuten opgeladen worden.

Bios Incube

Waar de Incube met de Bios Urn as gebruikt om een speciale plant of boom te laten groeien, zijn er natuurlijk ook slimme plantenbakken voor je dagelijkse kruidenplantjes. Deze slimme en duurzame plantenbak gebruikt NASA technologie om tot de beste resultaten te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze duurzame en slimme urn blijft een overleden dierbare dicht bij je
Sluiten