Slimme IKEA-lamp wordt ook in kleur beschikbaar

Met de Tradfri-lampen gaat IKEA duidelijk de concurrentie aan met de Hue-lampen van Philips. De prijs is bij de Zweden een stuk redelijker, want een instapset van IKEA kost per 14 augustus nog maar 80 euro. Bovendien zal IKEA eveneens een ander voordeel van de Hue-lampen te niet doen. Binnenkort kun je namelijk ook Tradfri in kleur kopen.

Per oktober Tradfri in kleur

Per 1 oktober 2017 liggen er naast de ‘kleurloze’ slimme lampen van IKEA ook lampen waarvan je de kleur wel in kunt stellen. Daarnaast heeft de Zweedse fabrikant nog andere verbeteringen doorgevoerd in zijn lampen. Zo komt er binnenkort een update aan die ervoor zorgt dat de lampen ook met Apple Homekit, Google Home en Amazon Alexa werken. Daarmee kun je ook instellen dat de lampen van kleur veranderen bij een stemcommando. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle lampen rood te laten kleuren als jij “Rood!” door de kamer roept.

Ikea Trådfri

Philips blijft nog altijd een voorsprong houden op de meubelgigant. De Hue-lampen werken bijvoorbeeld nog altijd met meer diensten. Ook steekt de app van Philips beter in elkaar, zijn de lampen makkelijker te installeren en werkt het geheel zonder vervelende bugs. Desondanks is de voorsprong van de Nederlandse producent flink kleiner geworden.

Wat denk jij? Zou jij zo’n Tradfri in kleur kopen? En hoelang houdt Philips zijn voorsprong op de markt voor slimme markten nog vast? IKEA werkt ondertussen ook samen met Apple dus stappen maakt het Zweedse bedrijf zeker.

Reageer op artikel:
Slimme IKEA-lamp wordt ook in kleur beschikbaar
Sluiten