Dankzij deze Nederlandse slimme wekker val je sneller in slaap

Iedereen heeft wel eens zo’n avond waarop je maar niet in slaap valt. En iedereen heet ook wel eens zo’n ochtend die aanvoelt alsof je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Daar gaat de slimme wekker Circa verandering in brengen. En het mooie is, is dat deze wekker van Nederlandse komaf is.

Val sneller in slaap met de slimme wekker Circa

Een reden waarom wij anno 2017 slechter slapen komt doordat we tot laat in bed op onze smartphone zitten te gluren. De tijd is dan ook aangebroken dat we onze phone in de woonkamer achterlaten en rustig met een boek in slaap vallen. Hoe de phone ons dan de volgende dag wekt? Niet! Daar zorgt de slimme wekker Circa voor. Ontwikkeld door 4 Nederlandse ontwerpers die de handen ineen hebben gesloten met 4 hard- en software-ontwikkelaars uit Polen.

slimme wekker

Door middel van slimme toepassingen zorgt de wekker ervoor dat je sneller in slaap valt, maar ook met een energiek gevoel de volgende dag wakker wordt. Om te beginnen met ademhalingsoefeningen. Met de juiste ademhaling val jij namelijk snel en ongemerkt in slaap. Maar dat kan ook met het luisteren naar rustgevende geluiden. De slimme wekker weet in ieder geval exact waar je naar moet luisteren.

Je stapt nooit meer met het verkeerde been uit bed

Circa werkt samen met een sensor die je onder je bed legt. In de laatste 30 minuten voordat de wekker gaat wordt gemeten wanneer er een moment van lichte slaap is. Juist op dat moment wordt je vervolgens langzaam gewekt, omdat dit het optimale moment is. Je bepaalt zelf met welke muziek je wordt gewekt. Is dit je favoriete Spotify playlist, radiozender of een standaard tune?

Wekker zit vol slimme technologie├źn

Aan de ene kant wil je natuurlijk zo min mogelijk technologie in je slaapkamer. Waarom zou je de smartphone anders zo ver mogelijk van je vandaan leggen. Het 5,5-inch beeldscherm laat echter zien wanneer je moet in- en uitademen om goed in slaap te komen. Daarnaast wordt de tijd digitaal getoond, maar dan alleen als je het scherm aanraakt. In principe staat het scherm ‘altijd uit’.

Verder is de slimme wekker Circa van Wifi, Bluetooth, USB, sensoren en twee 15 Watt-speakers voorzien. Hadden we overigens al vermeld dat Circa ook met de slimme verlichting Philips Hue en thermostaat Nest werkt? Zo kun je ook de verlichting en temperatuur aan je slaappatroon koppelen. Voor 199 euro haal je ‘m hier in huis. In juni 2018 worden de eerste exemplaren geleverd dus je moet voor de beste slaapervaring nog wel even geduld hebben. Tot die tijd kun je ook de Sonos One ook als wekker inzetten.

Reageer op artikel:
Dankzij deze Nederlandse slimme wekker val je sneller in slaap
Sluiten