Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 jun 2018

Slovenië komt met ‘s werelds eerste Bitcoin City ?

Bitcoin is nog altijd razend populair, ondanks de ingezakte koers. Een van de kleinste landjes in de Europese Unie wil daar op een ambitieuze wijze op in spelen. Slovenië heeft aangekondigd dat zijn grootste winkelcentrum omgedoopt gaat worden tot Bitcoin City.

Slovenië introduceert Bitcoin City

Elke winkel, restaurant of andere toko gaat cryptocurrency accepteren als betaalmiddel, en zal opereren middels blockchain-technologie. Wat blockchain precies is en wat je er allemaal mee kunt doen, leggen we je uit in dit artikel.

Belangrijkste cryptonieuws in je inbox! ?

Schrijf je in voor Ontbytes, en ontvang het belangrijkste cryptonieuws!
[revue_subscribe]

Het winkelcentrum is gevestigd in Ljubljana, de hoofdstad van het land. Maar liefst bijna 500 vierkante kilometer wordt beslagen met meer dan 500 winkels. De premier van het land kwam onlangs al even langs om een kopje koffie te drinken, uiteraard betaald met Bitcoin.

Bitcoin City

Ook opende hij er Beyond 4.0, een internationale conferentie over de digitale samenleving en blockchain. Slovenië hoopt met zijn innovatieve winkelcentrum een voorproefje te geven op die toekomst, en zo een grote rol te spelen als koploper. Of als een land dat te ver op de zaken vooruit loopt.. De toekomst gaat het ons leren.

Bitcoin City

Het winkelcentrum droeg geheel toevallig al de naam BTC City. Het complex begon in 1954 initieel als een magazijn en logistiek centrum. Uiteindelijk werden er steeds meer magazijnen en opslagcentra toegevoegd, tot het in 1990 compleet getransformeerd was tot een gigantisch winkelcentrum. Inclusief bioscopen, een waterpark, hotels en een casino. En het hoogste gebouw van Slovenië.

De directie van BTC City hoopt dat Bitcoin City nieuwe bedrijven de ruimte biedt om cryptocurrency en in het bijzonder Bitcoin naar mainstream territorium te brengen. Geen potentie op papier, maar praktische toepassingen die realiteit worden.

“Bitcoin City will create an open society which will enable users to pursue their missions as well as develop their business environments in line with their wishes, needs and operating policies,” aldus de plannenmakers.

Zoals eerder gezegd is de ambitie groot. Nog veel groter dan de huidige plannen. Er liggen al blauwdrukken klaar voor Slovenië’s grootste mining-bedrijf en een Blockchain ThinkTank. Voorlopig blijft het nog even bij plannen, al gaat de transformatie later dit jaar al beginnen.

Het wordt interessant om te zien hoe dit in de praktijk uitpakt. Mits succesvol, is de kans groot dat meer grote steden wereldwijd gaan volgen. Hier lees je meer over de plannen.

?Lees ook: Apple medeoprichter: ‘Bitcoin moet munteenheid van het internet worden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Slovenië komt met ‘s werelds eerste Bitcoin City ?
Sluiten