Slow Games: op deze minimalistische videospellen doe je één move per dag

Computerspellen zijn op het moment gedetailleerder en groter opgezet dan ooit, dus het was een kwestie van tijd voor er een tegenbeweging zou ontstaan. Op zich bestaat die al een tijdje, in de vorm van indie-games, maar zo minimalistisch als déze spellen zie je ze maar zelden. Deze drie games bewegen maar eens per dag en hebben maar één knop om ze te besturen (of helemaal geen!).

 
Één kubus bevat een Pong-achtig spel, waarin je met een tuimelknop naar links of rechts beweegt. In Tetris valt een blok altijd naar beneden, dus kun je de richting veranderen door het spel te kantelen. In Super Mario beweegt een stip langzaam van links naar rechts en is er alleen een drukknop om mee te springen! Hier zie je de games in actie:

Ontwerper Ishac Bertran hoopt dat mensen door dit werk anders naar games en interactie gaan kijken. Normaal gesproken moet je in een computerspel natuurlijk juist snel nadenken en reageren, en duurt een potje niet zo lang. In deze varianten kan een spelletje Tetris wel weken of maanden duren!

 
De verschillende doosjes zijn er trouwens ook gewoon cool uit. Erg gaaf concept!

Reageer op artikel:
Slow Games: op deze minimalistische videospellen doe je één move per dag
Sluiten