Daniel Koster
Daniel Koster Home 2 aug 2016

WANT Vlog: hoe je op het strand altijd van werkend internet kunt genieten

Je zou denken dat een relatief klein land als Nederland overal een goede (internet)verbinding kent. Dat blijkt niet het geval. In Zeeland liepen strandgasten namelijk tegen een probleem aan. Zij hadden op het (zonnige) strand weinig aan hun telefoon. Bellen en internetten was namelijk niet of nauwelijks mogelijk. Niet zo handig natuurlijk als je met iemand wilt afspreken, of als je het alarmnummer wilt bellen omdat er iets aan de hand is. Gelukkig schoten telecomproviders te hulp. Wij waren erbij om te kijken hoe we nu zelfs daar van een 4G-verbinding kunnen genieten!

Een slimme oplossing voor een vervelend probleem

Waar we eerst dachten dat dit enkel een probleem voor luxepaardjes was, blijkt dat niet het geval. Want ja, een paar uur zonder internet op het strand leven kunnen we wel aan. Dat je het alarmnummer niet kunt bellen is echter een ander verhaal. Daar moest iets aan gebeuren. Maar hoe? Vodafone kwam met het antwoord en nodigde ons uit die zelf te bekijken. Honderd small cells, oftewel mini-zendmasten, zijn namelijk in samenwerking met VolkerWessels Telecom op 25 plekken langs het strand aangebracht. De hoogste tijd om die te checken. En dan wel op een WANT-waardige manier natuurlijk. Met een helikopter werden we naar Domburg gevlogen waar we de mini-zendmasten zelf konden zien én testen. Hoe dat beviel? Kijk maar:

Wil je meer video’s zien waarbij we gadgets reviewen, evenementen bezoeken en meer? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Slim die small cells!

Slim die mini-zendmasten. Vooral omdat ze op plaatsen als de duinen het milieu niet negatief aantasten, wat wel het geval zou zijn bij het gebruik van die reguliere, enorme zendmasten. Wat ook ideaal is, is dat ze ook op andere plekken inzetbaar zijn. Wifi in de bus of beter ontvangst tijdens drukke festivals, de small cells helpen je aan een (betere) internetverbinding. Nu thuis nog! Of wacht, dat kan met deze handige router die voor de snelste Wifi-verbinding in huis en tuin zorgt.

Reageer op artikel:
WANT Vlog: hoe je op het strand altijd van werkend internet kunt genieten
Sluiten