Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 27 apr 2018

Deze slimme zoutmolen is ook een sfeerlamp en Bluetooth speaker

Iedereen die wel eens kookt weet dat zout een belangrijk ingrediënt is om je eten op smaak te brengen. Je moet alleen wel de juiste hoeveelheid afmeten, anders veranderen de korrels in je grootste vijand. De slimme zoutmolen Smalt is wat dat betreft een geweldig keukenhulpje. Niet alleen meet het apparaatje verschillende hoeveelheden zout voor je af, hij zorgt ook nog voor sfeerverlichting en muziek in de keuken.

Nu weet je precies hoeveel een snufje zout is

Zout is een belangrijke factor bij het in balans brengen van verschillende smaken. Daarnaast werkt het ook nog als smaakversterker om je eten een extra boost te geven. Daarom wordt in recepten vaak een exacte hoeveelheid zout aangegeven. Soms is het een snufje of bijvoorbeeld een theelepel. Smalt meet deze hoeveelheden zelf voor je af en stopt ze in een verwijderbaar bakje onderaan het apparaat. Zo heb je altijd de juist hoeveelheid paraat.

Smalt slimme zoutmolen

Drukken, appen, praten en schudden

Om de slimme zoutmolen te bedienen heb je verschillende opties tot je beschikking. Ten eerste kun je zoals bij elk normaal apparaat een knopje indrukken. Daarnaast komt er ook een app met de zoutmolen zodat je het zelfs op afstand kunt doen. Naast de knoppen in de app kun je ook een knijpbeweing maken op je scherm voor een snufje zout of je smartphone schudden als een echt zoutvaatje.

Als je ook nog Amazon’s Alexa in de buurt hebt, wordt het al helemaal een feest. Smalt werkt namelijk ook samen met de virtuele assistent en als je handen vies zijn hoef je alleen Alexa te gebieden om zout voor je af te meten.

Smalt slimme zoutmolen

Zoutmolen, sfeerlamp en Bluetooth speaker ineen

Omdat koken soms saai kan worden als je in je eentje in de keuken staat, probeert Smalt het wat gezelliger te maken. Hiervoor is het zoutmolentje uitgerust met sfeerverlichting en is het stiekem ook nog een Bluetooth 4.0 speaker. Het licht en geluid kun je bedienen via de molen zelf of via de app. Overigens kan Smalt natuurlijk ook aan tafel voor een romantische ambiance zorgen tijdens een date.

Het slimme keukenhulpje is via Indiegogo te bestellen voor 84 euro. Vervolgens wordt hij in maart volgend jaar bij je afgeleverd. Als je dan toch aan de slag gaat met zout, kun je meteen ook deze bijzondere lamp proberen. Hij heeft namelijk alleen een glas water en een snufje zout nodig om te gaan branden. En dat snufje zout weet je nu precies af te meten.

Reageer op artikel:
Deze slimme zoutmolen is ook een sfeerlamp en Bluetooth speaker
Sluiten