Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 4 okt 2018

Schattig en elektrisch: dit is de nieuwe ForEase van Smart

Elon Musk houdt van power, dikke bakbeesten en onbetaalbare auto’s. Echter zijn er merken, zoals Smart, die het wat subtieler aanpakken. De producent komt met de gloednieuwe, en vooral schattige, ForEase. 

Smart introduceert de ForEase

Wanneer Smart een nieuw concept introduceert, dan weet je dat het iets bijzonders en lichts gaat worden. Het zusterbedrijf van Mercedes heeft tijdens de Paris Auto Show haar nieuwe ForEase concept gepresenteerd. Een kleine schattige auto zonder dak en volledig elektrisch, die als ode dient naar de vorige twee concept auto’s ForSpeed en ForTwo.

Smart ForEase, Smart

De voornaamste feature van de ForEase is een groot open dak. Het idee erachter is dat jij, als jonge god of godin, zorgeloos door de stad kan rijden met de wind in het haar. Het heeft een voorruit wat dient als windscherm en een minimalistisch design.

Echter is de grootste focus de elektrisch gedreven motor. Sinds 2017 heeft Smart enkel elektrische auto’s verkocht in Amerika, Canada en Noorwegen. Dit concept moet verder uitgevoerd worden en zal, tegen 2020, ook bij de rest van de wereld toegepast worden.

Een ode aan de ForTwo

Zoals eerder vermeld is de ForEase een ode aan de eerder bedachte ForSpeed en ForTwo. Zeker dat laatste concept heeft destijds veel losgemaakt bij mensen. De auto zag er bijzonder futuristisch uit en zou volledig uit zichzelf rijden. De deuren bestonden uit ronde doorzichtige panelen en was aan de voorkant voorzien van een display.

De grote focus van deze auto was om ingezet te worden als zelfrijdende carsharing auto. Smart valt namelijk onder het bedrijf Daimler wat eigenaar is van de car2go service. Hierbij staan er op bepaalde plekken huurauto’s, welke je via de app kunt huren.

Reageer op artikel:
Schattig en elektrisch: dit is de nieuwe ForEase van Smart
Sluiten