Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 17 jul 2017

Smart Gardener: vergeet nooit meer je planten water te geven

Gezien het grote aantal slimme plantenbakken dat voor je plantjes kan zorgen, lijkt het houden van planten voor veel mensen toch wel een groot probleem te zijn. Het Smart Gardener systeem is een nieuwe toevoeging aan de verzameling automatische planten verzorgers, maar voegt zeker iets toe. Dit irrigatiesysteem zorgt ervoor dat je planten altijd voldoende water hebben, maar geeft daarbij elke individuele plant een aangepaste behandeling.

Controller met buizen voor water aan- en afvoer

De Smart gardener bestaat in principe uit een soort rechthoekige controller, waaraan acht doorzichtige buisjes kunnen worden vastgemaakt. Vier van de buizen zuigen water op uit √©√©n grote container of uit vier kleinere waterreservoirs. De ander vier buizen worden gebruikt om vier verschillende planten vervolgens van water te voorzien. Mocht je meer planten hebben is het mogelijk om met een T-Splitter de buizen in twee√ęn te delen, waardoor het mogelijk is om tot maximaal acht planten te verzorgen met √©√©n Smart Gardener. Zoals bij de meeste systemen moet je wel telkens water toevoegen wanneer de reservoirs leegraken. De speciale app geeft ¬†je gelukkig wel een herinnering wanneer dit weer moet gebeuren.

Smart Gardener

Smart Gardener houdt rekening met elke individuele plant

Wat bijzonder is aan de Smart Gardener is dat hij elke plant individuele aandacht kan geven. Via de app kun je voor planten van elke soort of grootte een speciaal bewateringsplan samenstellen. Hierbij is het mogelijk in te stellen hoeveel water de plant moet ontvangen en op welke tijdstippen. Op deze manier kunnen verschillende soorten planten allemaal aan hetzelfde systeem worden aangesloten, zonder dat sommige verdrinken en andere weer omkomen van de dorst. Het is overigens ook mogelijk om de planten op elk gewenst moment water te geven via een knop in de app.

Smart Gardener

Systeem berekent hoeveel water je moet achterlaten tijdens vakantie

Wanneer je op vakantie gaat kun je dit ook invoeren in de Smart Gardener app. Het systeem berekent dan precies hoeveel water je voor de planten moet achterlaten in de containers. Terwijl je lekker aan het genieten bent, blijft de Smart Gardener thuis met de plantjes en verzorgt hij ze allemaal volgens de ingestelde programma’s.

Smart Gardener

Haal de Smart Gardener in huis

Smart Gardener is een Kickstarter project van AMaronics en heeft op het moment helaas nog niet genoeg geld binnengehaald om het financieringsdoel te behalen. Om ze te helpen kun je natuurlijk een pledge geven. Een bedrag van 89 euro is goed voor één Smart Gardener pakket. Als je het in Duitsland laat bezorgen krijg je er zelfs nog twee plantjes bij.

Waar de Smart Gardener briljant is in je plantjes voorzien van water, zijn er andere systemen die ook nog zorgen voor daglicht. Zo zijn de LeGrow plantenbakken uitgerust met daglicht componenten en gebruikt de Ava Byte plantenbak zelfs NASA technologie om je plantjes van licht te voorzien.

Reageer op artikel:
Smart Gardener: vergeet nooit meer je planten water te geven
Sluiten