De smart glasses Level werkt als een Fitbit, maar dan op je gezicht

Niet lang geleden kwamen er beelden naar buiten van de smart glasses waar Intel aan werkt. Na het floppen van de Google Glass (en daar voor trouwens ook al) is iedereen een beetje skeptisch over het concept van een slimme bril. VSP, de verzekeraar voor zicht en oogzorg, werkt nu ook aan een slimme bril. Eentje die er normaal uit ziet en functioneert als een soort van Fitbit op je hoofd.

Smart Glasses: flop of deze keer wel top

Zoals gezegd presenteerde Intel eerder deze maand hun Vaunt smart glasses. VSP heeft echter ook niet stil gezeten, en heeft aan hun eigen slimme bril gewerkt waarvan we nu de eerste beelden kunnen bekijken.

De smart glasses hebben de naam ‘Level’. Anders dan Vaunt krijg je met deze bril geen live updates van je notificaties in je ogen geprojecteerd, maar houdt de bril je wel activiteit bij en telt hij je verbruikte calorieën. Qua functionaliteit heeft hij dan ook wel wat weg van een Fitbit. Alleen draag je dit apparaat dus op je gezicht.

Na de bril ongeveer een jaar lang aan beta-tests te hebben onderworpen, kan de bril van VSP nu eindelijk aan het grote publiek worden gepresenteerd. De bril zal, inclusief glazen op sterkte, ongeveer 220 euro gaan kosten.

Eindelijk de juiste looks

Voor dat geld krijg je smart glasses die er uit zien als een gewone bril, maar over een aantal toffe functies beschikt. Deze worden mogelijk gemaakt door de magnetometer, snelheidsmeter en gyroscoop die in het linker pootje van de bril zitten verwerkt. De bril kan hierdoor je stappen bijhouden, het aantal calorieën dat je hebt verbrand, de afstand die je aflegt en de duur van je activiteit. Dat staat gelijk aan wat veel simpele activity trackers ook doen.

smart glasses

De bril is te verbinden met de bijbehorende app via Bluetooth, en gaat zonde opladen ongeveer vijf dagen mee. Op de app zitten nog een aantal andere handige functies, waarvan een van de meest handige misschien wel de ”Find My Glasses”-functie.

Op zich lijkt Level geen verkeerd idee; een slimme bril en activity tracker in een. Als je toch al een bril draagt, dan is het misschien alleen maar mooi meegenomen wanneer hij je activiteit ook bij houdt. De bril ziet er in ieder geval niet verkeerd uit. Daar wint VSP het van veel ander smart glasses-fabrikanten die eerder al met een soort van sci-fi aan kwamen zetten.

Level zal echter eerst alleen in de VS op de markt verschijnen. Het is nog niet bekend of hij, als het een succesformule blijkt te zijn, ook in Nederland te koop komt. Misschien dat je deze Samsung smart glasses wel eerder op je smoeltje hebt.

Reageer op artikel:
De smart glasses Level werkt als een Fitbit, maar dan op je gezicht
Sluiten