Rutger Houweling
Rutger Houweling Smart Home 12 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Jongen tovert studentenkamer om tot smart home met behulp van Siri

Als student ben je vaak op zoek naar de meest betaalbare spullen. Zo ook Tom, een student met een voorliefde voor technologie. Nadat zijn vader een Philips Hue kocht, wilde de student deze lamp zo graag dat hij hem zelf maakte. En dat niet alleen; hij toverde meteen zijn hele studentenkamer om tot smart home. Met een beetje hulp van Siri – de spraakbediening van de iPhone – kan hij nu verschillende functies in zijn huis bedienen. Als hij goodmorning zegt, zorgt Siri zelfs voor een verse kop koffie. Handig!

Maak zelf een smart home

Door middel van Siri, Raspberry Pi (een onderdeel dat je in de computer stopt), MiLight (alternatief voor Philips Hue) en openHAB (software die apparaten in huis aan elkaar verbindt) heeft Tom van zijn simpele studentenkamer een echte smart home gemaakt. Helaas is het systeem dat hij maakte niet geheel gebruiksvriendelijk om na te maken. Wil je er toch mee aan de slag? Bekijk dan zeker even de video hieronder om te zien hoe het werkt.

Goedkoper dan Philips Hue

Nu zou je denken dat alle veranderingen in zijn huis uiteindelijk duurder zijn dan een Philips Hue, maar schijn bedriegt! In totaal was Tom 135 euro kwijt, terwijl het nieuwste Philips Hue Starterpakket zo’n 180 euro kost. Zeker studentproof dus! Hier vertelt Tom het stappenplan, voor het geval je toch vertrouwen in je technische skills hebt en het systeem zelf wilt maken.

Dit artikel verscheen als eerste op Roomed.

Is zo’n DIY smart home toch niets voor jou en wil je liever weten welke nieuwe toepassingen je kunt inzetten voor jouw leefomgeving? Snappen wij! Op WANT vind je daarom een smart home-categorie waarin wij nieuwe gadgets uitlichten, je tips voor een betere Wifi in huis geven of vertellen hoe jij duurzamer kunt leven door energie te besparen. Mocht je iets missen? Schroom niet om het ons via Facebook te laten weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Jongen tovert studentenkamer om tot smart home met behulp van Siri
Sluiten