Nieuwe smarthome apparaten van Samsung gaan je veel tijd besparen

Een smarthome is geen futuristisch concept meer. Slimme toepassingen in huis worden steeds populairder én beter. Samsung weet dat als geen ander. Op uitnodiging van het Zuid-Koreaanse merk bezochten wij het European Forum in Rome. Om kennis te maken met de nieuwe line-up van slimme en persoonlijke huishoudelijke apparaten (of gadgets). Want zeg nou eerlijk, een wasmachine moet anno 2018 toch ook een slimme gadget zijn?

QuickDrive, Family Hub en een koelkast met het modelnummer RS8000

Een smarthome draait allereerst om connectivity. Daadwerkelijk alle producten worden met internet verbonden die je vanuit een hub op je phone (of koelkast) kunt raadplegen en aansturen. Met als doel om alles in je leven efficiënter (en leuker) te maken. Tijd is kostbaar en willen wij anno 2018 onze tijd nou eenmaal zo efficient mogelijk inzetten.

In een smarthome was je twee keer zo snel

Wij krijgen regelmatig de vraag wat er nou interessant aan een wasmachine is. En of een wasmachine nou écht slim moet zijn. Wat dat betreft gaat het er niet altijd om dat een machine via een app op je telefoon te bedienen is, maar maakt de was-technologie het interessanter.

Zonder te droog van stof te worden zorgt de QuickDrive wasmachine ervoor dat je wastijd halveert zonder in te leveren in kwaliteit. Het speciale bewegingssysteem van de trommel zorgt ervoor dat vuil snel, voorzichtig en ook grondig wordt verwijderd. Laundry Planner en Laundry Recipe zorgen er uiteindelijk voor dat je wasprogramma’s kunt personaliseren en op bepaalde tijdstippen kunt inplannen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie? Dan is dit de ideale manier om tijdens piekuren je was te doen.

smarthome

Daarnaast wist Samsung ons te vertellen dat AddWash een groot succes is. Hiermee kun je kleine items (zoals sokken) alsnog aan een wasprogramma toevoegen. Just saying.

Family Hub: een koelkast als sociaal systeem in huis?

Als liefhebber van huisfeesten moet je weten dat dé leukste ruimte van de avond altijd de keuken is. Hoe dit komt? Geen idee, maar blijkbaar is het een prettige ontmoetings- en hangplek. Met de Family Hub speelt Samsung daar goed op in. Hiermee brengt het merk gezinnen samen in de keuken. Dit vinden wij ietwat ver gaan, maar het is een prima experiment om te ontdekken of hier écht markt voor is in Europa.

smarthome

De Family Hub is een koelkast dat naast het vers houden van voedingsmiddelen, je ook entertainment en informatie biedt. Via het gigantische scherm op de koelkast kun je agenda’s, foto’s en locaties met elkaar delen. Maar je vindt er ook het laatste nieuws op terug en kun je de koelkast via Bixby met je stem aansturen. Dat laatste werkt echter nog niet zo soepel.

SmartThings van Samsung werkt ook op de Family Hub zodat je via de koelkast bijvoorbeeld je slimme verlichting uit kunt doen of de wasmachine op zolder kunt bedienen. De smartphone hoef je er dus ook niet meer bij te pakken. Spotify kun je ook via het scherm bedienen zodat de muziek via je Sonos One in de keuken wordt afgespeeld.

smarthome

Je zou bijna verwachten dat het ook nog om het vers houden van je voeding gaat. Via de app View Inside kun je altijd en overal in de koelkast kijken. Handig voor als je in de supermarkt staat.

Nog meer koelkasten? Jup!

De rondleiding eindigde bij de RS8000. Weer een koelkast? Yes, we know! Maar het is wel een koelkast met een modern ontwerp en die de mogelijkheden van de Family Hub biedt. Dat dan weer wel.

Het design is van de RS8000 is straks te noemen en past bij de moderne stijl anno 2018. Handgrepen zijn verzonken en de deuren zijn vlak gehouden. Verder heb je Samsung’s FlexZone tot je beschikking. Hiermee kun je voor verschillende vakken de temperatuur regelen. Koel je vlees en vis bijvoorbeeld op 0 graden Celsius, en je groenten op 3 graden Celsius.

Samsung kon ons helaas niets vertellen over de beschikbaarheid en prijzen van de nieuwe smarthome gadgets. Stay tuned. Ook voor een bijzondere POWERbot waar wij binnenkort aandacht aan zullen besteden.

Reageer op artikel:
Nieuwe smarthome apparaten van Samsung gaan je veel tijd besparen
Sluiten