Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 15 mei 2018

Halleluja: Xiaomi’s smarthome gadgets krijgen Google Assistant

Xiaomi heeft een hele reeks aan smarthome apparaten, die helaas op het moment alleen maar met een Chinese app of via een Chinese virtuele assistent bestuurd kunnen worden. Onlangs kondigde het bedrijf aan dit jaar ook officieel naar Europa en Amerika te komen, wat betekent dat de besturing eindelijk ook in het Engels, en wie weet Nederlands, mogelijk zal zijn. Om het succes van een integratie op de nieuwe markten te vergroten, kondigde Xiaomi ook aan dat zijn Mi smarthome lijn Google Assistant gaat ondersteunen.

Sterkere samenwerking door Google Assistant

Xiaomi laat weten dat ze proberen steeds meer en meer gemak te brengen naar hun gebruikers over de hele wereld en dat ze begrijpen dat ze daarvoor hun samenwerking met verschillende partners over de wereld moeten versterken. Met dat doel in gedachte liet het Chinese bedrijf tijdens Google’s I/O evenement weten dat de Xiaomi smarthome producten voortaan ook met Google Assistant samen zullen werken en dat je ze dus voortaan kunt koppelen aan je Google Home.

Xiaomi slimme lamp

Eerst twee Xiaomi lampjes en een stopcontact

De eerste producten die gaan samenwerken met Google’s assistent zijn een nachtlampje, een slimme lamp en een slim stopcontact. Ze zouden binnenkort beschikbaar moeten zijn met Google Assistant, maar de prijzen zijn helaas nog niet officieel bekend gemaakt voor de Europese markt. Na deze eerste introductie van de lampen en het stopcontact, zou de rest van de Xiaomi Mi smarthome lijn ook moeten volgen.

Google Assistant

Google Assistant lijkt steeds meer terrein te winnen over de hele wereld en op allerlei verschillende apparaten. Onlangs lieten ze weten dat dat de assistent nu op meer dan 5.000 apparaten wordt ondersteund. Aan het begin van het jaar was dat nog maar 1.500. Hiermee vallen er steeds meer nadelen van Google Home ten opzichte van Amazon’s Echo weg.

9 to 5 Google

Reageer op artikel:
Halleluja: Xiaomi’s smarthome gadgets krijgen Google Assistant
Sluiten