WANT2BUY: de 5 beste smartphones onder de €300

Het kopen van een smartphone, dat is zo makkelijk nog niet. Buiten het feit dat het een flinke investering is, biedt de markt ook flink wat keuze. Waar doe je goed aan?

Bij WANT gaan we met flink wat smartphones aan de haal, waardoor we een goed beeld hebben van welke telefoons nu het proberen waard zijn. Daarom zetten we in dit artikel de 5 beste smartphones onder de €300 voor je op een rij.

Smartphone voor minder dan €300? Je best opties!

Het is best lastig om voor iedereen te kunnen bepalen welke smartphone het beste is. De een wil graag gamen op zijn telefoon, waar de ander zich vooral wil vermaken met het camerasysteem. Wat dat betreft is er geen goede keuze te maken, daarom hebben we deze top 5 verzonnen.

Dit zijn naar ons idee de vijf beste smartphones die je op dit moment voor maximaal €300 op de kop tikt. Check de smartphones, kijk of het iets voor je is en beslis zelf in hoeverre jij het er mee eens bent. Ze staan niet op volgorde, dus de keuze is aan jou.

#1 Xiaomi Redmi Note 9 Pro

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro is met gemak een van de betere toestellen uit het lage segment. Ik heb deze telefoon voor onderstaande review ruim een week als mijn standaard telefoon gebruikt en ik was er dolgelukkig mee. De smartphone ligt heerlijk in de hand, het camerasysteem maakt indruk en de batterij gaat belachelijk lang mee. De Xiaomi Redmi Note 9 Pro is krachtig genoeg om al je applicaties te draaien die je nodig hebt. Zelfs het spelen van een game is niet teveel gevraagd. Het enige probleem: de software is niet altijd even handig.

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro is hier in huis te halen!

#2 Oppo A9 (2020)

De Oppo A9 (2020) is op vele vlakken een middelmatige smartphone. Hij is snel genoeg, heeft een uitgebreide camera en het scherm is voldoende. Kortom: je vermaakt je prima met de telefoon, alleen echt bijzonder is hij niet. Althans, als we dan even niet naar de enorme batterij kijken. Doordat de smartphone helemaal niet zo uitgebreid is, gaat de 5000mAh batterij die erin zit wel extra lang mee. Het toestel tikt makkelijk de twee dagen aan qua accuduur en dat is simpelweg fantastisch. Iemand die niet het beste van het beste hoeft te hebben, maar wel op zoek is naar een smartphone met een gigantische batterij, die zit goed met de Oppo A9 (2020).

De Oppo A9 (2020) is hier op de kop te tikken.

#3 Motorola Moto G8 Plus

De Motorola G-lijn staat al jaren bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Een smartphone uit de serie die we gerust het paradepaartje kunne noemen, dat is de Moto G8 Plus. De telefoon pakt veel zaken niet heel anders aan de de rest van de serie. De smartphone beschikt over goede specificaties, maar komt voornamelijk met een heerlijke versie van Android. Ja, het toestel draait nog op Android 9 (we zitten inmiddels op 10), maar het werkt uitstekend. De gebruikservaring is heerlijk en dankzij de moto-actions beschikt de Moto G8 Plus over een aantal mooie unieke functionaliteiten.

De Motorola Moto G8 Plus haal je hier in huis.

#4 Realme 6

Als we het hebben over een topsmartphone voor een prikkie, dan moeten we bijna wel bij de Realme 6 uitkomen. De smartphone, van het dochtermerk van Oppo, is op twee vlakken bijzonder. De Realme 6 is met al het gemak van de wereld stijlvol te noemen en is het goedkoopste smartphone met een 90Hz scherm. Een functionaliteit die we normaal gesproken alleen bij dure high-end smartphones zien. Maar ook de interne kracht en het indrukwekkende camerasysteem maken van Realme 6 een goede deal.

De Realme 6 is hier te koop.

#5 Samsung Galaxy A51

De Galaxy A-lijn van Samsung is een groot succes. Zeker wanneer je het prijskaartje tegenover het product wegzet. De smartphone valt voornamelijk op door het nieuwe ontwerp dat het heeft gekregen. Het heeft hierdoor veel weg van de Samsung Galaxy S20 lijn. Mede-dankzij het camerablok dat op de achterkant zit. Dat is dan eigenlijk ook direct het sterke punt van de Samsung Galaxy A51. Met een 48-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel groothoekcamera, een 5-megapixel macrolens en een 5-megapixel dieptesensor maak je in iedere situatie een aantal toffe foto’s. Echt iets voor de cameraliefhebber dus.

De Samsung Galaxy A51 is hier te koop!

Reageer op artikel:
WANT2BUY: de 5 beste smartphones onder de €300
Sluiten