Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 4 jul 2018

Smartphone Airbag: dit smartphone hoesje krijg je niet kapot

Hoewel smartphones hartstikke handig zijn, komen ze wel met een paar nare eigenschappen. Ten eerste zijn ze sneller dan je wilt leeg en moet je ze constant opladen. Ten tweede lijken ze ook steeds kwetsbaarder te worden met glas overal en zijn we met z’n allen best onhandig. Een gebarsten display is dan ook geen zeldzaam fenomeen. De student Philips Frenzel had het  duidelijk gehad met kapotte smartphones en besloot op zoek te gaan naar de ultieme oplossing. Dit vond hij in de vorm van een smartphone airbag.

Flexibele pootjes als airbag

Het is niet een traditionele airbag, waarbij een soort kussen met lucht op het juiste moment verschijnt om je te redden van de impact van een botsing. Het idee is wel dat je smartphone case met behulp van sensoren kan detecteren wanneer je smartphone valt en een harde klap waarschijnlijk eraan zit te komen. Hierop komen er bij de vier hoeken van je smartphone “pootjes” tevoorschijn, die de klap opvangen.

smartphone airbag

Bounce bounce

De pootjes zijn een soort van veren die ervoor zorgen dat je toestel wat rond springt op de grond in plaats van er keihard contact mee te maken. Nadat het toestel zijn stunt heeft uitgevoerd, kun je de pootjes weer makkelijk terugschuiven in de case en ben je er weer helemaal klaar voor. Het idee klinkt geweldig en het zou zeker voor veel mensen een uitkomst zijn.

Kickstarter project

Op het moment kun je helaas nog geen case kopen met een smartphone airbag, maar als het goed is komt Frenzel binnenkort met een Kickstarter project. Dan kunnen we eindelijk met een gerust hart onhandig zijn, want we weten dat onze smartphones net als een kat altijd op hun pootjes terecht zullen komen. We moeten wel zeggen dat het met de pootjes er wel een beetje op lijkt alsof je smartphone er ook opeens vandoor kan gaan.

Met zo’n smartphone airbag wordt het ook wat minder stressvol om voor een duurder toestel te gaan, zoals de aankomende Samsung Galaxy Note 9. Volgens de bekende tipster Ice Universe zou de nieuwe S Pen hem het wachten zeker waard maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Smartphone Airbag: dit smartphone hoesje krijg je niet kapot
Sluiten