Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 apr 2019

Gaat de smartphone de Bitcoin definitief door laten breken?

Als je over de Bitcoin en cryptomunten praat is ‘massa-adoptie’ vaak het toverwoord. Lang is daarvoor gekeken naar institutionele beleggers en innovatieve beleggingsoplossingen zoals een ETF. Nu blijkt dat de echte doorbraak wellicht door een hele andere factor wordt gerealiseerd, namelijk de smartphone. In dit artikel leggen we uit hoe dit mogelijk is en wat we kunnen verwachten.

Bij de smartphone wordt het aspect ‘phone’ steeds minder. De ‘draagbare telefoon’ is inmiddels verworden tot een razendsnelle minicomputer waarmee je toevallig ook nog kunt bellen. Inmiddels zien we dat steeds meer smartphone-fabrikanten oplossingen bieden die te maken hebben met Bitcoin en andere cryptovaluta.

Welke Bitcoin toepassingen zien we bij smartphones?

De aankondiging van Samsung dat zij in haar nieuwste Samsung Galaxy S10 een cryptowallet heeft ingebouwd haalde de wereldpers. Inmiddels wordt deze wallet standaard in de telefoons meegeleverd.

Ook Google en Apple zetten stappen op het gebied van Bitcoin en cryptomunten. De Google Play Store en Apple App Store bieden inmiddels ruimte om de Ripple (XRP) als betalingsoptie te gebruiken. Ook gaan er geruchten dat zij met eigen Blockchain-toepassingen bezig zijn. Ook Huawei, Sony en HTC kondigen Blockchain-toeppasingen voor hun mobiele telefoons aan. Steeds meer experts verwachten dan ook dat Blockchain en/of cryptowallets het volgende ‘grote onderwerp’ binnen smartphones gaan worden. Overigens zijn de voordelen van Blockchain in gebruikerstoepassingen nog niet direct bekend. Het verleden leert echter dat ontwikkelaars vanzelf aan de slag gaan als de techniek eenmaal aanwezig is.

Kiezen we de smartphone nu op basis van Bitcoin?

Experts verwachten niet dat de wallet of Blockchain-toepassing die geboden wordt nu ineens een doorslaggevende factor zal worden bij de keuze van een nieuwe smartphone. Andere opties, zoals het aantal MP’s van de camera’s of 5G-connectiviteit zullen belangrijker blijven, zeker de komende jaren. Wel biedt de combinatie van Blockchain en wallets met de technologie op smartphones nieuwe mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld aan toepassingen in gaming denken. Ook kun je de Blockchain inzetten om te garanderen dat je met een authentiek product en geen namaaktoestel te maken hebt. Op deze manier snijdt het mes op 2 kanten. Gebruikers worden in snel tempo bekend(er) met de mogelijkheden van Bitcoin, Blockchain en ‘crypto’ terwijl smartphone-fabrikanten en ontwikkelaars nieuwe verdienmodellen kunnen bedenken. Tot slot betekend een groter aantal gebruikers meer vraag en dus een hogere koers.

Het lijkt er dan ook op dat deze combinatie een win-win situatie kan opleveren. Aan de live koersen en het nieuws zullen we zien of en hoe snel dit tot waardestijgingen gaat leiden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Gaat de smartphone de Bitcoin definitief door laten breken?
Sluiten