Daniel Koster
Daniel Koster 25 aug 2016

Zo verander je je smartphone in Photoshop

Je hebt in de vorm van je smartphone een kleine computer in je zak. Bijna alles wat je computer kan, kan je telefoon ook. Voor het Photoshoppen grijp je echter meteen naar je laptop. Dat is niet nodig, je komt een heel eind met je smartphone. Zo verander je smartphone in Photoshop!

Het aanpassen van zaken als contrast, verzadiging en helderheid

Wij gebruiken na het maken van foto’s op onze camera vaak Photoshop om zaken als contrast en helderheid te tweaken. Je foto ziet er zo nét even iets beter uit. Foto’s die je met je telefoon maakt hoef je niet eerst op je laptop te laden om dit voor elkaar te krijgen. Zo biedt Instagram bijvoorbeeld al prima manieren om deze zaken naar een hoger niveau te tillen. Dit doe je simpelweg door na het selecteren van je foto rechtsonderin op ‘bewerken’ te drukken. Wil je hier liever een fijn werkende aparte app voor? Dan raden we je Enlight aan! Ben je een Androidgebruiker? Ga dan voor Afterlight (die wij overigens op onze iPhones ook gebruiken)! De eerste stap om je smartphone in Photoshop te veranderen is gezet.

Maak je afbeeldingen achtergrondvrij

Een afbeelding transparant maken is handig. Je kunt ‘m dan bijvoorbeeld in andere afbeeldingen zetten of krijgt geen wit vlak achter de afbeelding. Voor iOS kun je Magic Eraser gebruiken en voor Android is Background Eraser top. We hebben ook een webapp voor je in petto die chill werkt in de vorm van Clipping Magic.

Allerlei zaken uit een foto knippen

Soms wil je een prachtig landschap gebruiken, maar staat er iets of iemand in die je liever kwijt dan rijk bent. Dat kan. TouchRetouch is beschikbaar voor Android en iOS. De app werkt niet perfect, maar is voor kleine aanpassingen zeker handig.

Twee foto’s samenvoegen tot één met Image Blender

Het kan zijn dat je iemand uit een foto wilt halen, maar het kan ook zijn dat je iemand juist in een foto wilt plaatsen. Dan schiet Image Blender je te hulp. Deze app laat je namelijk twee foto’s samenvoegen. Dit is ook handig wanneer je verschillende foto’s hebt van hetzelfde. De Blender voegt ze samen tot één betere foto.

Het vervangen van kleuren

Het kan een afbeelding ten goede komen om wat meer kleur toe te voegen. Of een kleur valt volledig uit de toon en wil je daarom wegpoetsen. Dat kan met Color Effects Photo Splash voor Android en iOS.

Delen van je afbeelding donkerder of juist helderder maken

We stelden eerder al dat je vaak zaken als helderheid wilt aanpassen. Echter kan dat via de meeste applicaties enkel voor de gehele foto. Soms wil je delen van de foto helderder maken, of juist minder helder maken. Daarbij schiet Photo Editor je voor Android en iOS te hulp. De app werkt smooth en is een echte aanrader!

Aanpassen van het perspectief

Wij waren eerder al razend enthousiast over Snapseed. Ook deze app laat je je foto’s op allerlei manieren bewerken en is hierbij een soort tweede Photoshop. Waar de app zich mee onderscheidt is de manier waarop je het perspectief kunt aanpassen. Dat gaat gemakkelijk en snel!

Zwart-wit foto’s schieten

Wil je een foto omtoveren tot zwart-wit foto of er eentje direct in het zwart-wit schieten? De BLACK-app is dan een goede. Deze laat je namelijk kiezen om zwart-wit foto’s te maken aan de hand van de nostalgische zwart-wit filmrollen die ooit werden gebruikt. Je hebt dus allerlei verschillende soorten zwart-wit foto’s om uit te kiezen!

Maak met Prisma van je foto een waar schilderij

We kennen genoeg foto’s die als kunstwerk zijn te beschrijven. Toch kun je ook op kunstwerken uitgekeken raken. Daar schiet Prisma je bij te hulp. Die laat je met één druk op de knop een foto omtoveren tot waar kunstwerk!

Dat is wel even genoeg om je smartphone in Photoshop te veranderen

Zo, dat lijkt ons wel even genoeg. Je hebt nu allerlei applicaties gezien waardoor je een stuk minder naar je laptop en Photoshop hoeft te grijpen. Je smartphone in Photoshop veranderen is geslaagd. Als je veel onderweg bent of snel foto’s vanaf je telefoon op sociale media wilt plaatsen is dat een uitkomst. Graag gedaan!

Reageer op artikel:
Zo verander je je smartphone in Photoshop
Sluiten