Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 18 september 2019

Je smartphone in 30 minuten opladen? OPPO maakt het mogelijk!

Het opladen van je smartphone kan, zoals we allemaal weten, een tijdrovende taak zijn. Het kan ons eerlijk gezegd niet snel genoeg en wat dat betreft komt OPPO met heel goed nieuws. De producent introduceert drie nieuwe snellaadtechnologieën.

En nu snappen we dat je misschien nog niet door het dak gesprongen bent van enthousiasme, maar daar is wel alle reden voor. OPPO introduceert o.a. de nieuwe 65W SuperVOOC Fast Charge 2.0. Een technologie die ervoor gaat zorgen dat je smartphone, met een 4000mAh batterij, in 30 minuten volledig is opgeladen.

Extreem snel opladen met nieuwe SuperVOOC-technologie van OPPO

De nieuwe 65W SuperVOOC Fast Charge 2.0 heeft niet alleen een indrukwekkend lange naam, maar kan ook nog eens indrukwekkend presteren. OPPO heeft ervoor gezorgd dat de technologie het dus mogelijk gaat maken dat je smartphone binnen 30 minuten vol is. Volgens de producent zelf zal deze nieuwe technologie verwerkt zitten in de aankomende Reno Ace smartphone en moet het niet alleen maar voor snelladen gaan zorgen.

Naast het feit dat 65W SuperVOOC 2.0 efficiëntie naar een nieuw niveau tilt door middel van optimalisatie van de hardware, de software en het algoritme, zal het systeem ook backward compatible worden. Dat houdt in dat de SuperVOOC en VOOC Flash Charge ook te gebruiken zijn. Daarnaast heeft OPPO zich ook gericht op veiligheid. Zo heeft de producent vijf maatregelingen genomen voor de adapter, de kabels en het uiteinde van de handsets om ervoor te zorgen dat het laden zo veilig mogelijk gebeurt.

Smartphone snel opladen VOOC OPPO
30W Wireless VOOC (Bron: OPPO)

Ook 30W draadloos laden en VOOC 4.0

Naast de nieuwe 65W SuperVOOC Fast Charge 2.0 heeft OPPO nog twee nieuwe technologieën geïntroduceerd. De producent komt onder andere ook met 30W Wireless VOOC, wat simpelweg draadloos opladen is met een vermogen van 30W. Hiermee wil OPPO zorgen dat smartphones draadloos net zo snel laden als dat ze met een bekabelde VOOC lader doen. In de wandelgangen kregen we deze technologie al vaker onder ogen en waren er ook negatieve geluiden te horen over het systeem. Gezien het feit dat er veel warmte vrijkomt bij het draadloos opladen, waren er redelijk wat zorgen over. Hiervoor heeft OPPO de technologie voorzien van real-time aanpassingen aan het proces, waardoor oververhitting voorkomen kan worden.

Ook VOOC 4.0 is door de producent geïntroduceerd. Dit is een upgrade ten opzichte van de VOOC 3.0 en zullen we voor het eerst tegen gaan komen in de OPPO K5. Het moet ervoor gaan zorgen dat de technologie overweg kan met Flash Charge-protocollen en zou een laadvermogen van 20W moeten kunnen bereiken.

Reageer op artikel:
Je smartphone in 30 minuten opladen? OPPO maakt het mogelijk!
Sluiten