Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Tech 23 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Smartphoneverslaving: zo vaak raak jij je smartphone per dag aan

We gebruiken onze smartphones de hele dag door. We liken, swipen, tikken en pinchen onze toestellen alsof onze levens ervan afhangen. De intensiteit zal met een toestel als de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 natuurlijk toenemen. Hebben we allemaal een smartphoneverslaving?

Smartphoneverslaving?

Deze aanrakingen doen we dus meestal onbewust. Het zal je waarschijnlijk bekend voorkomen dat je tijdens ieder mogelijk moment je telefoon erbij pakt. Hebben we dan toch een soort smartphone obsessie die we niet willen accepteren? Het onderzoekslab dscout stelde zich deze vraag en kwam met opmerkelijke resultaten op de proppen.

Smartphoneverslaving: het onderzoek

Het onderzoek is onder een groep Android-gebruikers uitgevoerd. Nadat de deelnemers werden geselecteerd is er een app ontwikkeld. Hiermee hebben de onderzoekers vijf dagen lang, 24 uur per dag de aanrakingen van deze smartphones bijgehouden.

Met aanrakingen bedoelen ze daadwerkelijk iedere tik, swipe en klik. Uit het onderzoek bleek dat de zwaarste tien procent van de gebruikers een gemiddelde interactie van 5427 aanrakingen op een dag uitvoert. Dat zijn er ongeveer twee miljoen per jaar! De ‘normale’ gebruiker beroert 2617 keer per dag z’n smartphone.

Het gemiddeld aantal uren dat iemand naar zijn of haar smartphonescherm staarde was 2,42. Voor de obsessieve gebruikers zelfs 3,75 uur. Het is vrij opmerkelijk, als je ervan uitgaat dat we zowel opstaan en naar bed gaan terwijl we naar onze smartphoneschermen staren.

Wanneer raken we ‘m het meest aan dan?

Het zult je niet verbazen, maar de meeste activiteit bevindt zich in de ochtend. Rond zeven uur ‘s ochtends is er een explosieve toename. Dit is vrij logisch, omdat we bijna allemaal onze smartphones als wekker gebruiken. Snoozen doen we ook regelmatig. Dus die piek in de grafiek is welverdiend. Vervolgens zien we dat we rond bedtijd onze smartphones weer terug leggen. Opmerkelijk is dat 87 procent van de deelnemers hun smartphone midden in de nacht minstens één keer hebben gecheckt. Dan hebben we het wel over drie uur ‘s nachts. Wat voor stoute handelingen dat waren, laten wij aan jouw verbeelding over.

Naast deze interessante bevindingen waren er natuurlijk nog meer verbluffende resultaten over ons smartphonegebruik. Wil je het volledige onderzoeksrapport lezen? Dan kun je ‘m hier aanvragen. Check ook het laatste nieuws over smartphones op All About Phones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Smartphoneverslaving: zo vaak raak jij je smartphone per dag aan
Sluiten