Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 16 aug 2018

Zo vergroot je je smartphone opslagruimte met een goede oude floppy

Hoewel we tegenwoordig de meest geavanceerde gadgets hebben, de één nog krachtiger en sneller dan de ander, is het soms toch fijn om even weer terug te gaan in de tijd voor een lekker retro gevoel. Youtuber Lazy Gamer lijkt dat ook wel eens te hebben en besloot de opslagruimte van zijn Android smartphone te vergroten. Niet met een microSD-kaartje, zoals je zou verwachten, maar met een heerlijke oude floppy schijf.

Floppy goed voor 1,44MB opslagruimte

Als je meer opslagruimte nodig hebt op je toestel, omdat je altijd gigabytes aan foto’s wilt opslaan, is dit natuurlijk voor jou niet een geslaagd experiment. Maar als je verlangt naar vroeger en wat tijd vrij hebt, moet je er zeker voor gaan. Je kunt namelijk met je floppy maar 1,44MB aan extra opslagruimte creëren. In zijn video laat Lazy Gamer zien hoe het moet met onder andere een USB OTG adapter en een externe floppy drive.

floppy smartphone

Retro spelletjes spelen

Waarschijnlijk kun je dan net één foto extra opslaan, maar je kunt er ook veel leukere dingen mee doen. Om het retro gevoel te vergroten laat de Youtuber je ook meteen zien hoe je kunt genieten van je favoriete oude spelletjes. Op de A:\ schijf installeert hij namelijk Commander Keen om deze vervolgens op zijn smartphone te kunnen spelen. Je moet dan wel een DOSBox app erbij halen, aangezien je toestel niet direct weet wat het met een .exe bestand moet doen. Als je er echt helemaal voor wilt gaan, moet je natuurlijk ook een fysiek toetsenbord toevoegen. Spelen met je virtuele keyboard is het namelijk toch niet helemaal.

Om je retro game ervaring naar een nog nog hoger niveau te tillen, komt Puma ook nog eens met een serie aan retro-gaming sneakers. Hoe kan je dag nu nog stuk gaan?

Geek

Reageer op artikel:
Zo vergroot je je smartphone opslagruimte met een goede oude floppy
Sluiten