admin
admin Tech 19 nov 2017

Twitter gaat los op dit schilderij uit 1860 omdat ze er een smartphone op zien

Het moet niet gekker worden: eerder al werd er na 128 jaar een sprinkhaan gevonden in een schilderij van Van Gogh, nu denkt men dat er in het werk van de Oostenrijkse schilder Ferdinand Georg Waldmüller (die leefde van 1793 tot 1865) een dame is te zien met een wel heel opmerkelijk object in haar hand: een smartphone.

Wat doet ze?!

Is ze een beetje naar links en rechts aan het swipen op tinder, of bekijkt ze het weer van morgen? Niemand die het weet, maar men vindt het maar al te interessant om te speculeren wat ze dan precies aan het doen is op haar middeleeuwse smartphone.

Oordeel zelf maar

Het werk met de titel ‘De Verwachte’ laat zien hoe een vrouw komt aanlopen. In gedachten verzonken en met een rechthoekig voorwerp in haar handen (het lijkt wel een smartphonezombie). Maar of het nou echt een Tinderende jongedame is? Oordeel zelf maar:

smartphone
Twitter

Ahaaa, dus toch geen smartphone (voor wie dat nog steeds dacht..)

Het AD schrijft dat een woordvoerder van het museum (waar het doek hangt) stelt dat het absoluut niet om een smartphone gaat (joh!). Het is een kleine bijbel of psalmen- of gebedenboekje dat ze meeneemt naar de kerk. De vermeende smartphone in het schilderij is geen schildersfout. Het is enkel en alleen de fout van onze twisted moderne denkwijze om ergens direct een smartphone in te zien.

Een iPhone, Samsung of een boekje: lopend naar beneden kijken is niet heel verstandig en kan in het verkeer tegenwoordig zelfs erg gevaarlijk zijn. Daar is een oplossing op gevonden: een verlichte lichtstrip op de stoep die rood of groen kleurt zodat je, ook al kijk je naar je smartphone, ziet wanneer je veilig kunt oversteken. Lees er hier meer over.

Dit artikel verscheen als eerste op Froot.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitter gaat los op dit schilderij uit 1860 omdat ze er een smartphone op zien
Sluiten