Dit slimme smartphonehoesje is gemaakt van bizar realistische nep huid

De meesten van ons dragen onze smartphone bijna dag en nacht bij zich alsof het ons beste maatje is. Hoe je toestel nog menselijker kan worden? Wat dacht je van een smartphonehoesje dat is gemaakt van huid? Of ja, iets dat op huid lijkt dan.

Marc Teyssier en andere ontwikkelaars van Telecom Paris hebben een smartphonehoesje ontwikkeld dat is gemaakt van kunstmatige huid. Dat lees je goed: Een hoesje met een soort vleeslaag er om heen.

Smartphonehoesje van de toekomst is gemaakt van ‘huid’

Tegenwoordig kun je smartphonehoesjes kopen in allerlei soorten. Zo kun je er voor kiezen alleen een bumper te nemen, of om voor de full cover te gaan met een klepje over je scherm. Dit brede aanbod hoesjes is nu aangevuld met een hoesje dat is gemaakt van kunstmatige huid. Het hoesje heeft een eng realistische look.

Naast het realistische uiterlijk van het hoesje, voelt hij ook eng realistisch aan. Maar dit hoesje is niet slechts een homp (nep) vlees voor om je smartphone. Het is namelijk ook een slimme hoesje. Hij kan zowel worden gebruikt als smartphonehoesje of als touchpad voor een laptop.

De huid reageert op jouw aanraking

Op dit moment zijn er twee prototypen: een met een glad oppervlak en een die menselijker aanvoelt. Er zijn verschillende toepassingen van de technologie mogelijk, zoals als touchpad, of als het bandje van een smartwatch. Al denken we dat voor deze laatste wel een andere look nodig is. Een horlogeband die lijkt op de huid van je pols is waarschijnlijk een beetje te gek.

Wanneer en of het hoesje ook daadwerkelijk op de markt wordt gebracht is nog niet bekend. De verschillende toepassingen van het materiaal bieden in ieder geval veel mogelijkheden voor zowel smartphones, als laptops als games. Dus wie weet heb jij over een tijdje dit strakke velletje om je Samsung Galaxy S10 zitten.

Reageer op artikel:
Dit slimme smartphonehoesje is gemaakt van bizar realistische nep huid
Sluiten